TOP
Alessio di Chirico. Instagram @ALESSIODICHIRICO

L’agressor del taxista Omar Bouhia queda en llibertat. La família de la víctima, “desconcertada”

Alessio Di Chirico ha quedat en llibertat provisional sense fiança després de declarar davant del Jutjat d’Instrucció número 2 d’Eivissa per un presumpte delicte de lesions contra el taxista formenterer Omar Bouhia El Haouzi, de 32 anys, a qui agredí brutalment el passat diumenge as Pujols. La magistrada María Paloma Poveda ha considerat que existeixen “circumstàncies familiars i personals” per no dictaminar presó provisional per a Di Chirico, qui ha reconegut l’agressió. Uns fets que també han set descrits per la víctima i diversos testimonis, segons l’atestat de la Guàrdia Civil que cita l’auto judicial.
Per descartar la presó provisional, la magistrada argumenta que el fet que Di Chirico, professional del combat en arts marcials mixtes fins a l’any passat, sigui italià “no és sinònim de risc de fuga” i ha afegit que l’investigat, amb domicili a Roma, podria ser posat de manera “ràpida i efectiva” a disposició judicial per mitjà dels “mecanismes jurídics internacionals”. Així mateix, per afegir arguments a la inexistència del risc de fuga, la jutge també assenyala que Di Chirico, té la “intenció de muntar un negoci” a Formentera. A més, l’auto detalla que la dona de l’investigat ha realitzat un ingrés per valor de 30.000 euros “per assegurar les responsabilitats civils que poguessin derivar-se de la causa”.

Cinc fractures a la cara
D’altra banda, la magistrada afirma que hi ha “indicis” de la participació de l’investigat en un delicte de lesions i per “evitar la reiteració dels fets i protegir a la víctima, acorda la mesura cautelar” segons la qual Di Chirico no es pot apropar a menys de 100 metres de Bouhia, ni del seu domicili, ni del lloc de feina ni allà on es trobi. Tampoc es podrà comunicar amb la víctima durant la tramitació de la causa.
La família de Bouhia està “desconcertada per la decisió del jutge” i, segons un portaveu pròxim, viu “amb molta impotència el fet de veure com n’Omar és a l’Hospital a l’espera d’una intervenció quirúrgica” i amb unes lesions que l’obligaran “a estar una temporada llarga ingressat, mentre l’agressor queda en llibertat”.
Avui l’àrea de Salut ha informat Ràdio Illa que Bouhia està estable i ingressat en planta a l’Hospital de Can Misses, on fou traslladat dilluns al matí en helicòpter. Fonts pròximes a la família han explicat que les lesions que pateix Bouhia són “cinc fractures en el septe nasal (en castellà, tabique),  pòmul i conca d’ull, que necessiten intervenció quirúrgica”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES