TOP
La cita serà dijous de la setmana vinent, 25 d’abril, a les 10 h a la Sala d’Actes del Consell.

Xerrada sobre les ajudes del Govern per a prevenir incendis forestals

El Consell ha organitzat una xerrada per a informar de les ajudes econòmiques que ofereix el Govern per a la prevenció d’incendis forestals. La cita serà dijous de la setmana vinent, 25 d’abril, a les 10 h a la Sala d’Actes del Consell.

Requisits
Poden ser beneficiaris d’aquestes ajudes les persones, organismes o associacions, tant públiques com privades, que siguin titulars de parcel·les forestals situades a una zona declarada de risc d’incendi forestal alt, molt alt o extremadament alt d’acord amb el IV Pla de defensa d’incendis forestals de les illes Balears.

També aquells que disposin, en els aprofitaments de boscos privats de més de 5 hectàrees, d’un pla de gestió forestal sostenible aprovat per la persona titular de la Conselleria competent en matèria forestal.

Per a aprofitaments de boscos privats de menys superfície, si no es disposa d’un pla de gestió forestal, s’ha de disposar d’un pla d’aprofitament forestal aprovat, en el cas que es prevegin actuacions successives durant diversos anys, o una llicència de tala o aprofitament de recursos silvestres autoritzada per l’administració forestal.

Actuacions a subvencionar
Les tasques subvencionables seran, entre altres, la creació de franges de prevenció d’incendis forestals, l’aclarit d’arbratge forestal, la gestió dels arbres forestals afectats per desastres naturals, la recuperació de cultius a bancals abandonats i la redacció d’instruments de planificació forestal.

La inversió màxima auxiliable és de 30.000 euros per beneficiari.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES