TOP
Simulació de la zona chill-out del futur establiment. Goet Arquitectura

Així serà el nou local del far de la Mola

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Balears (APB) ha acordat adjudicar per un termini d’11 anys la concessió del futur bar-cafeteria-restaurant del Far de la MolaSomething Inversions SL. Empresa amb seu a Vila que compta amb tres administradors solidaris, dos formenterers, José Costa Escanellas (de can Paya) i Marcos Ribas Torres (de ca na Platera), a més de l’empresari eivissenc, Vicente Torres Planells.

El projecte
Segons el projecte presentat el juliol de 2018 a l’APB i avançat per beluc News, el futur establiment estarà compost per instal·lacions desmuntables, que se sumaran als dos edificis existents, de 117 m², en una superfície total d’ocupació de 872 m².

Pel que s’explica a la memòria, es tracta d’un projecte efímer “on es podria desmuntar tot i quedar-se solament amb les dues construccions existents”, amb l’objectiu de cuidar “el territori de costa amb el menor impacte”.

Així, s’unifica el projecte “minimitzant la seva construcció i a través de la seva edificació lleugera
i esponjosa donant vistes al far i a la mar” amb materials que “s’adapten a l’arquitectura de Formentera”.

El projecte es desenvolupa “al llarg d’un eix distribuïdor d’on pengen unes plataformes que van adaptant-se al terreny mitjançant unes rampes”, les dues plataformes compten amb uns graons-graderies on poder asseure’s arran de terra. Tota la nova construcció es materialitzarà amb fusta, tant la passarel·la com les plataformes.
     

Dos edificis i plataformes-pèrgolesLes dues edificacions existents ocupen 117,1 m², mentre que els 755 m² restants no es podran edificar, però es permetrà la col·locació d’instal·lacions desmuntables o terrasses i zones verdes.

Un dels edificis existents, de 68,20 m², s’utilitzarà com a cuina per a donar servei de restaurant, i també tindrà usos de magatzem per al material de la terrassa i d’economat amb cambres refrigerants.

El segon edifici, situat a la part central de la parcel·la i de 48,90 m², serà un bar per a begudes i menjar d’elaboració ràpida, sense necessitat de cuina, que en la part de darrere tindrà els banys i una zona de magatzem.

A aquestes dues construccions preexistents s’hi afegiran plataformes-pèrgoles desmuntables que abastaran una superfície de 112,25 m². Disposaran de diferent tipus de mobiliari, depenent del seu ús, des de les taules i cadires del restaurant, fins a tamborets a la zona de cocteleria, a més de gandules i petits tamborets per a l’àrea de ‘chill-out’.

Jardineria i altres instal·lacions
La vegetació serà acord amb la situació de l’emplaçament a la costa i complirà amb el requisit de superar el 30% de superfície de la parcel·la.

Les plantes proposades, “de fàcil manteniment amb el reg mínim i supervivència a la sal i vent” són: savina, tamarinde, Figuera de pic existent, romaní, frígola, lavanda, fonoll i fonoll marí.
En els marges es distribuirà vegetació baixa tipus arbust i aromàtica, mentre que en els límits de l’edificació hi haurà vegetació més alta com a protecció contra el vent.

Les instal·lacions també comptaran amb una petita construcció on se situaran els contenidors de fems amb accés al carrer i ocultació d’aquests; un sistema wifi, amb l’antena situada a la terrassa de l’entresolat del bar; un ecoparc i una zona per a bicicletes elèctriques.

Pressupost i taxes
El projecte té un pressupost de 374.157 euros. La taxa anual d’ocupació ascendeix a 17.219 euros, a la qual cosa se sumaran 5.000 euros de millora oferta per l’empresa adjudicatària i el 4% de la facturació del local.

Compartir

PROGRAMES