TOP
Alejandra Ferrer en una compareixença. Arxiu.

Alejandra Ferrer demana a Armengol un cribratge poblacional a Formentera

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha enviat avui una carta a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, en què li demana que implementi mesures per intentar frenar l’augment de contagis: un cribratge poblacional a Formentera i que els rastrejadors funcionin de forma efectiva i immediata per evitar la mobilitat dels contactes estrets.
En la missiva, Ferrer també inclou les dades del darrer recompte de positius fet públic avui al migdia (amb 17 nous contagis, que sumen 100 casos actius) per exemplificar que “la situació epidemiològica de la nostra illa segueix empitjorant” i subratlla que fa “una setmana les dades eren menys de la meitat”. A més, la cap de l’executiu insular destaca que “la situació d’ocupació hospitalària segueix empitjorant“, en referència a l’anul·lació d’operacions a Can Misses arran de l’augment d’ingressos per covid. La cap de l’executiu insular assenyala que “és fonamental posar totes les mesures que calguin per aconseguir de manera efectiva una reducció significativa de la mobilitat i també de les reunions socials per, així, lluitar contra l’expansió de l’epidèmia”.

Les demandes del Consell de Formentera pel Govern balear
Per tot això, Ferrer considera “que és necessari tornar a valorar la idoneïtat de realitzar cribratges poblacionals a la nostra illa que ens permetin localitzar i aïllar el virus de forma eficient”. Així mateix la presidenta insisteix “en la necessitat que els rastrejadors funcionin de forma efectiva i immediata per evitar la mobilitat de contactes estrets”.
En la carta, la presidenta de Formentera recorda que “ambdues peticions ja van ser traslladades al mes de desembre” i la resposta del Govern va ser “que les dades de Formentera en aquell moment no justificaven aquest cribratge”, segons recorda Ferrer. En canvi, tenint en compte “la situació actual” i “la velocitat de contagi que hem assolit les darreres setmanes, i de forma coherent i complementària a la bateria de mesures que hem anat implementant”, la dirigent insular creu que està justificada “la necessitat de prendre noves mesures més restrictives i augmentar totes aquelles que ens puguin ajudar a detectar els positius asimptomàtics per poder-los aïllar i rastrejar els seus contactes estrets”.

Mesures que ja ha sol·licitat el Consell
A més, la presidenta recorda que “des d’inicis del mes de desembre” el Consell va “demanar mesures de control pels viatges entre illes i per tractar de reduir la mobilitat de les persones en previsió de l’arribada de festes i els contactes entre persones no pertanyents al grup de convivència ni a la bombolla habitual” i agrega que la setmana passada la institució insular va “sol·licitar el tancament perimetral de la nostra illa, però el virus s’ha instal·lat” a Formentera i “també es mou amb les persones que no surten” de l’illa.
Cal esmentar que aquesta setmana el Govern balear ha informat a Ràdio Illa que, de moment, no té previst portar a terme un cribratge poblacional a Formentera, una petició que ahir també va fer efectiva Sa Unió de Formentera.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES