TOP
Alejandra Ferrer a Ràdio Illa.

Alejandra Ferrer: “Hem de reforçar la inspecció turística”

La vicepresidenta insular i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha afirmat que s’està “treballant per incorporar un inspector de turisme i un administratiu més” per reforçar el servei d’inspecció turística, preguntada pel comunicat de la Federació Hotelera pitiüsa que, entre altres qüestions, assenyala l’increment del lloguer turístic il·legal a Formentera.

Així mateix, la titular de Turisme també s’ha referit al fet que els hotelers hagin proposat la necessitat d’obrir un nou debat sobre la conveniència del lloguer turístic d’habitatges a Formentera, ja que la Federació Hotelera considera que aquesta modalitat agreuja la manca d’oferta residencial per als seus treballadors i per a la població en general. Ferrer ha recordat que el 2019 es va impulsar la regulació del lloguer turístic, però ha matisat que “aquesta mena de lloguers ja existien des de feia més de 20 anys”. A més, la vicepresidenta ha recordat que “antigament els hotels oferien habitatge per als seus empleats, però amb la llei Delgado”, en referència a Carlos Delgado, exconseller balear de Turisme del Govern de Bauzà, “es va permetre que els hotelers convertissin les habitacions per a personal en turístiques, i ara reclamen que els propietaris d’habitatges posin a disposició, si pot ser econòmicament, els seus allotjaments per als seus treballadors”. La consellera ha conclòs: “Que tenim una falta d’habitatge, sí, que hem de reforçar la inspecció, efectivament, però també hem fet molta feina per determinar la zonificació“, de les àrees on està permès el lloguer turístic i, segons Ferrer, si es fa complir aquesta normativa, “sortirà més habitatge” residencial.
Així mateix, la vicepresidenta ha assenyalat que un “restaurant normal” necessita menys personal que un negoci de luxe i això també afecta la necessitat creixent d’habitatge, un factor que, d’acord amb Ferrer, també repercuteix en la disponibilitat d’allotjament per als residents de tot l’any.

Oci nocturn
D’altra banda, la responsable de Turisme també ha declarat que “o fem l’illa a mida del que ens demanin els turistes o fem arribar els turistes que els hi agradi l’illa que tenim”, amb relació a les queixes dels hotelers sobre l’oci nocturn. En aquest sentit, Ferrer ha destacat la tasca de promoció del Consell de Formentera, que explica “a la gent que ve, la Formentera que es trobaran i la Formentera que volem”. A més, la consellera ha detallat l’estratègia de promoció turística exposada en la recent Comissió d’Ordenació i Promoció Turística (COPT), que gira al voltant dels projectes de sostenibilitat. Ferrer ha afegit que cal diversificar els mercats emissors, per evitar la sensació dels residents de “sentir-se colonitzats” si predomina de forma significativa una nacionalitat en particular.
Sobre els problemes de neteja a l’illa que ha plantejat la patronal hotelera, però també el baròmetre dels residents de Formentera, Ferrer ha admès que aquesta situació “la veiem tots” i ha apuntat que “està en marxa la nova contracta” de residus i ha admès que “l’illa no ha estat a l’altura que hauria d’haver estat en temes de neteja”.
Així mateix, Ferrer ha valorat positivament les dades d’ocupació hotelera, ja que en la temporada d’enguany s’ha registrat una mitjana del 72,7% de places ocupades, cosa que suposa un increment del 16% amb relació a l’any passat. Ara bé, la consellera ha precisat que “una altra cosa és que la rendibilitat s’hagi correspost” a aquest augment i ha afegit que “Formentera té els límits que té”, i ha argumentat que si hi ha persones que tenen la idea que “podem continuar creixent any rere any”, pot entendre que considerin que no hi ha hagut una bona temporada.

Compartir

Comentaris (1)

  • Flipat

    La “regulació” del lloguer turístic ha sigut una amnistia en tota regla per construccions il.legals a sol rústic amb inclussió d´anomalies que permeten la legal.lització de dos habitages amb us turístic a la mateixa parcel.la contradiguent sa llei de sol rústic. Aquest es el rumb cap la “sostenibilitat” de s´illa espitjat per el consell amb el foment de la “capil.laritat aconómica”, mesura populista amb redits electorals evidents

Deixa una resposta

PROGRAMES