TOP
Ferris de línia al port de la Savina.

APB no concreta quan reduirà les maniobres simultànies al port de la Savina

L’Autoritat Portuària de Balears (APB) desconeix quan farà complir la limitació a un màxim de 2 maniobres simultànies al port de la Savina, tot i que “espera” que sigui abans de concloure l’estiu. Ara com ara hi ha 6 ocasions en què parteixen de la Savina 3 ferris al mateix moment i 2 episodis més en què salpen 4 ferris simultàniament. Ja fa setmanes que s’està produint aquest escenari i ahir el Consell de Formentera indicà que aquesta situació “implica falta de seguretat al port” així com “massificació i desordre al port i poble de la Savina i contaminació innecessària del Parc Natural” de ses Salines.
El juny de l’any passat l’APB establí, conjuntament amb el Consell de Formentera i el Govern balear, aquest límit per garantir la seguretat de les persones, donades les reduïdes dimensions del port, i per contribuir a la preservació del Medi Ambient, ja que es considera ineficient que naveguin tantes barques al mateix moment quan l’ocupació no sol superar el 30%, segons apunta el Consell de Formentera.

“Ultimant contractacions”
L’entitat portuària, presidida per Xisco Antich, assenyala que “la normativa actual ja contempla [la limitació de 2 sortides simultànies], però ara s’estan ultimant les contractacions necessàries per garantir-ne el compliment per part de les navilieres”.
La mateixa font indica que es “tracta de reforçar tant els mitjans humans com tecnològics per exercir un control més exhaustiu” sobre les activitats de les navilieres. A més, APB ha informat que “ben aviat es firmarà la contractació” però afegeix: “La posada en funcionament tardarà un poc més”.
La passada tardor la diputada Sílvia Tur impulsà l’aprovació al Parlament balear d’una proposició que també instava al Govern balear a reduir el nombre de maniobres simultànies a la Savina.

Compartir

PROGRAMES