TOP
Aquesta setmana han arribat a la nostra illa 54 persones procedents del continent africà. Arxiu.

Arriba una nova barca amb migrants, la segona en poques hores

La Guàrdia Civil va detenir per arribada irregular a 12 persones d’origen magribí a la zona de la platja des Copinar, ahir a les 23.15 h. Les detencions es feren en terra i totes les persones arrestades es trobaven en aparent bon estat de salut, segons ha informat la Delegació del Govern. La mateixa font no ha precisat la nacionalitat dels detinguts, si entre ells hi havia menors o dones, o on ha quedat l’embarcació amb la qual viatjaren des del Nord d’Àfrica fins a la nostra illa. A l’operatiu hi han intervingut patrulles de la Guàrdia Civil de la caserna de Formentera.
D’altra banda, ahir a la tarda arribà a Formentera una altra embarcació amb 15 migrants a bord, mentre que durant la nit, entre les 22.30 h i les 4.20 h, a més de la barca des Copinar, recalaren a les Balears, en aigües de Cabrera, tres embarcacions més amb 55 persones a bord.
Des de principis d’any s’ha detectat l’arribada d’11 embarcacions a Formentera. En total són 136 les persones supervivents que han set arrestades per arribada irregular des de l’1 de gener a les que, malauradament, cal sumar-hi tres persones mortes procedents d’una de les barques interceptades el passat 9 de juny.

Traslladats a Eivissa
Complint amb els protocols habituals en aquests casos, els migrants seran traslladats a Eivissa, on passaran un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després quedaran sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució.
Posteriorment, podrien quedar en llibertat amb l’obligació d’abandonar el país o ser ingressats en un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), des d’on es procediria a la seva repatriació.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES