TOP
Manuel Ángel Suárez, durant la protesta. MAS

Arxivada la denúncia contra el treballador que ahir protestà enfilant-se a una grua

El jutjat d’Instrucció d’Eivissa ha decretat el sobreseïment lliure i l’arxivament de les diligències que pesaven sobre Manuel Ángel Suárez, el treballador de la construcció que ahir dijous va pujar a una grua d’uns 18 metres d’altura de les obres d’un edifici de l’avinguda Joan Castelló Guasch de Sant Ferran (davant de l’antiga escola) per protestar contra la decisió de l’empresa constructora de deixar de pagar-li les dietes i l’allotjament.

Segons el jutjat, “les actuacions practicades acrediten que els fets objecte de la present causa no són constitutius de delicte, per la qual cosa, d’acord amb el que disposa l’article 637.2 de la Llei d’enjudiciament criminal, s’acorda el sobreseïment i arxivament”.

El jutjat també inclou en la part dispositiva que l’arxivament de diligències es fa “sense perjudici de les accions civils que, si escau, puguin correspondre al perjudicat”.

No pot abandonar l’illa per les cites mèdiques
L’home explicava ahir a Ràdio Illa que des del 2022 fa feina per la mateixa empresa amb la condició de rebre una remuneració per sufragar les dietes i l’allotjament. Segons exposà, es troba en situació d’incapacitat temporal (baixa mèdica) des de fa uns dos mesos i des d’aquest maig l’empresa ha deixat de pagar-li aquests dos conceptes.

Sense aquest ingrés, argumentava que no pot continuar pagant el lloguer i el cost de la vida a Formentera únicament amb la remuneració de la baixa mèdica. Així mateix, assenyalà que tampoc pot abandonar l’illa i tornar a la Península durant el mes de maig perquè té múltiples cites mèdiques per atendre la seva afecció tant a la salut pública com a la mútua de l’empresa.

Finalment, el treballador va assenyalar que pretén reclamar a l’empresa que compleixi el que sosté que havien pactat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES