TOP
Una professional sanitària pren notes en una pissarra dels tractaments. Foto: ACN

Cap cas nou a les Pitiüses i Balears supera el miler de recuperats

Formentera no ha enregistrat cap nou cas de malalt afectat per Covid-19 en les darreres 24 hores.
Així, s’acumulen set casos des de l’inici de la crisi sanitària; un pacient donat d’alta fa una setmana; dos positius en seguiment domiciliari per part de les UVAC; un pacient d’UVAC traslladat i ingressat a l’hotel medicalitzat d’Eivissa perquè la seva situació sociofamiliar no garantia un aïllament adequat; un home de 43 anys i una dona de 86 que evolucionen favorablement a Medicina Interna de Can Misses i la pacient de 79 anys ingressada a l’UCI de Can Vilàs, que es troba estable dins la gravetat.

Pitiüses
En l’àmbit pitiús, s’han detectat 152 positius de Covid-19, cap nou cas en les darreres 24 hores. D’aquests, hi ha 70 casos actius, havent descomptat 71 persones recuperades que han obtingut l’alta i 11 defuncions.
Entre l’Hospital de Can Misses i Can Vilàs hi ha 41 persones hospitalitzades afectades per SARS-CoV-2, de les quals 11 són a UCI. Així mateix, altres 24 persones, 22 a Eivissa i dos a Formentera, reben atenció de les UVAC en els seus domicilis.
A les Pitiüses hi ha un professional sanitari que ha resultat positiu en les proves de coronavirus, mentre que altres 23 resten sotmesos a vigilància.
Per primera volta se supera la xifra de pacients curats a la de pacients actius. Així mateix, s’arriba als 12 dies sense nous contagis entre professionals sanitaris i a la tretzena jornada sense ingressos en UCI.

Balears
En les darreres 24 hores, a les Illes Balears s’han detectat 15 casos nous, cosa que eleva a 1.788 els casos acumulats. Així mateix, s’han comunicat dues defuncions i el total acumulat és de 157 morts.
Ara com ara, hi ha 626 casos positius actius per coronavirus, 405 hospitalitzats i, d’aquests, 161 ingressats a UCI. D’altra banda, 1.005 persones s’han curat, 12 més que la darrera jornada.
D’ençà que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 306 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17 % dels 1.788 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, ara com ara hi ha 139 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa menys de l’1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 237 estan en vigilància activa.

Espanya
La pandèmia ha provocat 399 noves morts en les darreres 24 hores, la xifra més baixa des del 22 de març i 11 menys que ahir diumenge, en què se’n van comptabilitzar 410. En el còmput global, són 20.852 les víctimes des que va començar una crisi sanitària que amb 4.266 nous contagis eleva a 200.210 la xifra total de persones infectades, segons les últimes dades facilitades pel Ministeri de Sanitat.
Quant al nombre de persones que han sanat, aquest dilluns se n’han comptabilitzat 3.230 més. La xifra total de recuperats ascendeix ja a 80.587 persones.

Compartir

PROGRAMES