TOP
Baleària Eco lux semienfonsat prop des Pas des Trucadors. Foto: CIF

Cap dany personal al passatge ni la tripulació de l’Eco Lux

La naviliera Baleària espera que les condicions meteorològiques millorin avui per a poder inspeccionar els danys materials de l’embarcació Eco Lux, que ahir va patir desperfectes en el casc d’un dels seus patins en l’illot de Castaví sense causar danys personals.
Cal recordar que ahir a les 21.30 hores, l’Eco Lux, que realitzava el trajecte Eivissa – Formentera, es va accidentar en l’illot de Castaví sense causar cap dany personal a les 17 persones que en aquest moment viatjaven a bord, 12 passatgers i 5 tripulants.
Des del primer moment, Baleària va activar els protocols de seguretat i emergència i es va coordinar amb les autoritats marítimes per a dur a terme la recollida immediata dels passatgers mitjançant una embarcació pneumàtica semirígida facilitada per una empresa local i co tripulada per personal de la mateixa naviliera. Els passatgers van arribar sense cap mal al port de la Savina que es troba a 2,4 milles de l’embarcació.

Avaluació del vaixell de cara a la seva recuperació
Baleària ja va inspeccionar ahir el vaixell amb l’ajuda de bussos i es va assegurar que no s’havia produït cap abocament d’hidrocarburs. A més, el capità va desplaçar el vaixell fins a l’alçada del pas des Trucadors, a una mitja milla aproximadament, per a deixar-lo fondejat i de manera segura recolzat sobre la sorra.
Aquest matí amb millor visibilitat es durà a terme la inspecció del patí, es procedirà a l’avaluació dels danys, i es coordinarà amb Capitania Marítima la recuperació i desplaçament de l’embarcació al port d’Eivissa.
L’Eco Lux és una embarcació construïda en 2018, que forma part d’una sèrie de quatre vaixells destinats a la ruta Formentera-Eivissa, dels quals dues estaven operant en aquest moment. La naviliera ha substituït l’embarcació per la seva bessona Eco Aire, de manera que el servei entre les Pitiüses no quedarà afectat. Es tracta d’embarcacions de 28 metres per a transport sols de passatge.

Compartir

PROGRAMES