El Col·legi d’Advocats considera «desproporcionada» la condemna a Valtonyc

La Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats de les Balears ha manifestat que considera «elevada i desproporcionada» la condemna de tres anys i sis mesos de presó el raper mallorquí, i ha censurat l’ús generalitzat de la via penal en casos com aquest.
El Col·legi, que no ha entrat a valorar les cançons, ha indicat que viu amb «molta preocupació la utilització generalitzada de la via penal» en casos com aquest «o altres recents d’artistes empresonats per una obra de teatre, així com els casos de tuitaires que han estat jutjats per utilitzar la sàtira en els seus comentaris».

Valtonyc demana disculpes «a les rates i els porcs»
El raper Valtonyc ha publicat una nova cançó en què, sarcàsticament, demana perdó. El mallorquí assevera: «Volia demanar perdó per algunes expressions masclistes, jo només volia atacar a segons quines dones per la seva condició ideològica i de classe i no per la seva condició de dona» i afegeix que també «volia demanar disculpes a les rates i els porcs, per haver-los comparat amb alguns polítics i poderosos d’aquest estat, és obvi que ni les rates ni els porcs estan a tan baixa altura». En el vídeo apareixen imatges de la confiscació d’urnes i les càrregues policials del referèndum de l’1 d’octubre a Catalunya, intercalades amb les gravacions realitzades a la família reial en ocasió del 50è aniversari de Felip VI i diversos membres o exmembres del PP com Esperanza Aguirre, Jorge Fernández Díaz, Luis Bárcenas o Jaume Matas.

About Author

Comments are closed.

background