TOP
Iván “Melon” Lewis i Ariel Brínguez en una imatge promocional. Foto: Hal Masonberg.

Concert a Formentera de dos referents de la música cubana: Iván ‘Melón’ Lewis i Ariel Brínguez

‘Ànima a Cuba’ és l’espectacle de dos dels representants més destacats de l’escena musical actual, els multipremiats Ariel Brínguez (saxofon) i Iván “Melón” Lewis (piano), que exposen una visió personal que entrellaça la música popular i la música de cambra amb accent cubà. Aquests músics originaris de l’illa caribenya presenten a Formentera una cuidada selecció de cançons cubanes de tots els temps, en les quals conflueixen elements contemporanis i la seva herència lírica-musical. Una cita amb el passat, present i futur posant en relleu el ‘dansó’, la contradansa, el ‘son muntú’, el jazz i la música clàssica europea.
El concert, el segon de la programació de L’illa a Escena del 2022, tendrà lloc el divendres 25 de febrer a les 20.30 hores a la Sala de Cultura (Cinema) i està produït per l’Associació Cultural Trampolí Mecànic, amb la col·laboració del Consell de Formentera, Ràdio Illa i l’Associació Cultural Sa Casa.

Ariel Brínguez (1982, Santa Clara, Cuba) és saxofonista, compositor i arranjador, graduat a l’ISA de l’Havana. Ha obtingut dos Grammys nord-americans col·laborant amb Chucho Valdés, per l’àlbum Tribut a Irakere: Live in Marciac (2017), i amb Alejandro Sanz per l’àlbum El tren de los momentos (2009), així com un Grammy llatí per la col·laboració a l’àlbum Voyager d’Iván “Melón” Lewis. Ha publicat tres treballs: Raíces en colores, pel qual obtindrà el premi Opera Prima l’any 2009, Experience (2007) i Nostalgia cubana (2016), amb els quals es troba de gira actualment. Ha col·laborat amb diversos músics com Tata Guïnes, Román Filiú, Javier Massó Caramelo, Javier Colina, Paquito D’Ribera, Ketama, Nena Pastori, Alain Pérez i Miguel Zenón, entre d’altres.

Iván “Melón” Lewis (1974, Pinar del Río, Cuba) és pianista, compositor, arranjador i productor musical. Ha guanyat recentment, al mes de novembre de 2021, el Grammy llatí al millor àlbum de jazz llatí per Voyager, sent aquesta la seva quarta nominació. Amb cinc àlbums publicats, s’ha presentat als més prestigiosos festivals i escenaris de jazz de tot el món, com ara Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Kennedy Center a Washington i diversos clubs a Nova York. Al llarg dels anys ha realitzat col·laboracions amb músics com Issac Delgado, Joan Manuel Serrat, Joaquim Sabina, Conxa Buika, Ainhoa ​​Arteta, Marissa i Ara Malikian, entre d’altres.

Preus i entrades
Les entrades per al concert Ànima a Cuba a Formentera ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7 €, ia preu reduït del 50% de descompte per a les persones en situació d’atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.
L’espectacle es durà a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent a cada moment.

Compartir

PROGRAMES