TOP
La convocatòria és aquest dijous a les 18 h a la plaça de Sant Francesc.

Convocat un minut de silenci per la “mort del model dels quioscs de Formentera”

L’Associació de Concessionaris de Platja de Formentera ha convocat un minut de silenci aquest dijous vinent, 14 d’abril, a les 18.15 h a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, “per la mort del model tradicional dels quioscs de la nostra illa”.

Pèrdua de l’essència
En la convocatòria enviada a mitjans, aquesta associació apunta que, en el seu parer, els darrers anys Formentera està sent l’objectiu de fons d’inversions i grups empresarials que estan concentrant un nombre més gran de negocis en menys propietaris.
És per això que exposen que “el model tradicional i familiar de l’illa està en perill” i posen com a exemple la licitació de sis dels vuit quioscos de platja de Formentera fets públics ahir on, segons esmenten, “han prevalgut les ofertes econòmiques per sobre dels projectes i de la tradicional manera de portar-los”.
Per als quiosquers, “sent els kioskos un segment estratègic del turisme de Formentera, s’ha canviat totalment la seva identitat”, cosa que fa que “l’illa perdi part de la diferenciació i l’essència”.

“Gota malaia”
Els convocants d’aquest minut de silenci aclareixen que la concentració no sols es convoca pels resultats de les adjudicacions provisionals dels quioscos conegudes aquest divendres. Consideren que aquest és un episodi més de la “gota malaia que està caient sobre la nostra illa”, una problemàtica que, diuen, es palpa a l’illa amb uns “preus que ho estan inflant tot i que impedeixen a la gent llogar una casa o muntar un negoci perquè està tot pels núvols”.

Davant d’aquesta situació, des de l’Associació de Concessionaris de Platja de Formentera es convoca la gent aquest proper dijous a les 18 h a la plaça de Sant Francesc per sumar-se al minut de silenci que es farà a les 18.15 h.
Així mateix, també s’ha habilitat una recollida de signatures que a hores d’ara ja duu més de mig miler de firmes.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES