TOP
Aparcament de cotxes de lloguer. Arxiu

Detectats dos ‘rent a car’ que lloguen més vehicles dels autoritzats “de forma sistemàtica”

El Consell ha detectat que dues empreses de lloguer de cotxes que operen a Formentera han fet circular aquest estiu “de forma sistemàtica més vehicles dels que tenen autoritzats”, segons ha informat la institució insular a Ràdio Illa. El Consell no ha revelat quants vehicles haurien circulat sense autorització, si bé destaca que el cas d’aquestes dues empreses és puntual, ja que la resta d’entitats autoritzades ha complert amb el sostre de vehicles de la regulació Formentera.eco. En total hi ha 31 marques comercials que poden llogar vehicles durant el període de regulació, segons el llistat publicat al web de Formentera.eco.

Sancions de 10.000 euros per vehicle
Des del Consell també s’ha indicat que en aquests dos casos s’està aplicant el règim sancionador previst en la Llei 7/2019, de 8 de febrer, per a la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l’Illa de Formentera. D’aquesta manera, i segons confirma la institució insular, les infraccions detectades tenen qualificació de greu, per la qual cosa la sanció econòmica ascendeix a 10.000 euros per cada un dels vehicles que excedeixen la quota autoritzada.

2023: quatre mesos de regulació
Cada empresa de ‘rent a car’ té un nombre autoritzat de cotxes i motos per llogar durant l’estiu de 2023. Sumant tots els vehicles permesos, enguany el sostre màxim de cotxes de lloguer autoritzat a Formentera és de 2.268, i pel que fa a les motos de lloguer, la xifra ascendeix a 5.880.
En l’any en curs, el període de regulació d’entrada i circulació de vehicles de Formentera.eco començà el passat 1 de juny i conclourà el 30 de setembre. D’aquesta manera, la regulació assoleix per primera vegada els quatre mesos de vigència, de conformitat amb el que s’acordà en el Consell d’Entitats de desembre de 2022.

Cinquè any d’aplicació
El Formentera.eco, que s’aplica des de 2019, estableix un límit diari en la xifra autoritzada de cotxes i motos de visitants i de la flota de lloguer per circular per l’illa. El 2023 aquest límit ha set de 10.458 cotxes i motos, als quals cal sumar els vehicles sobre els quals no recau cap limitació. En aquest capítol, i en data d’1 de juny, hi havia 9.111 cotxes i motos de residents i 299 inclosos en la categoria “d’altres vehicles”, que tampoc estant limitats, entre els quals hi ha els històrics, els de titulars de segones residències, els de residents a Eivissa que treballen a Formentera i els de persones amb mobilitat reduïda.
El 2019 la quota màxima s’establí replicant el nombre de vehicles comptabilitzats durant 2018, amb la finalitat de rompre la tendència a l’alça en la presència de cotxes i motos detectada pel Consell en els anys anteriors.
Aquest sostre de vehicles s’ha reduït un 4% anualment des de 2020, amb relació al topall establert el 2019. D’aquesta manera, en la regulació d’enguany s’ha assolit la reducció del 16% amb relació al sostre de 2019.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES