TOP
Artal Mayans, avui a Ràdio Illa.

El Consell espera tenir en marxa el programa de lloguer segur “abans de desembre”

El conseller de Turisme i Habitatge, Artal Mayans, ha declarat a Ràdio Illa que “hem d’assumir que sempre hi haurà problema” per accedir a l’habitatge a Formentera i que “això no es podrà arreglar en una legislatura o dos”. I ha afegit: “Hem de ser sincers, el que sí que podem fer és mitigar [el problema de l’accés a l’habitatge]”. En aquest sentit, el responsable insular ha avançat que el Consell està “treballant en el programa de lloguer segur” que hauria de permetre a propietaris i inquilins sentir-se “còmodes” amb les condicions de l’arrendament.
Aquest programa, segons el conseller, ha de garantir als propietaris cobrar les mensualitats i als inquilins, gaudir d’un lloguer de llarga durada i una renda mensual a “preu regulat”. Per determinar aquest preu, Mayans ha precisat que ja s’ha conclòs l’estudi sobre el preu mitjà dels immobles segons els metres i la capacitat. El titular d’Habitatge ha anunciat que aquest programa de lloguer segur hauria d’estar en funcionament “abans de desembre”.

Inspecció turística
Sobre l‘oferta irregular en l’allotjament turístic que es publicita en populars portals vacacionals, Mayans ha explicat que “enguany no hi havia plantilla d’inspectors per realitzar aquestes inspeccions i, per tant, no podem controlar el que passa (…) es fan inspeccions, però el resultat no és molt rellevant”. Ara bé, el conseller ha assegurat que “de cara a la temporada vinent, tendrem com a mínim un o dos inspectors més per revisar exclusivament les estades turístiques i esperem que doni els fruits que ens demana la societat”.
Actualment, hi ha un inspector a jornada completa i dos zeladors, un a jornada completa i un altre a mitja jornada. Aquests efectius, però s’encarreguen de la inspecció en tots els àmbits del Consell, com ara urbanisme, turisme i activitats, entre altres.

Sa Flower
Així mateix, el conseller ha exposat que Sa Flower ha tornat per quedar-se i que de cara a l’any vinent aquesta celebració també tendrà lloc en diversos pobles i es programarà fora dels mesos de juliol i agost per fomentar els atractius turístics de la nostra illa en els mesos de temporada mitjana. A més, per afavorir l’activitat dels locals d’oci nocturn que obrin fins a les 4 h, Mayans apunta que de cara a pròximes edicions, s’estudiarà finalitzar Sa Flower a les 2 h.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES