TOP
Turistes acomodats en unes gandules as Arenals. 7bts

El Consell presentarà al·legacions a les cautelars que suspenen l’adjudicació de quatre lots de gandules

El Consell de Formentera ha informat Ràdio Illa que els seus Serveis Jurídics estudien les al·legacions que presentarà, dins del termini de tres dies, a la mesura cautelar provisionalíssima que ha suspès el procediment d’adjudicació de quatre lots de gandules i para-sols del contracte de serveis de platja. Aquestes mesures han estat sol·licitades per dues empreses que, després de perdre les adjudicacions provisionals, van recórrer per via judicial el concurs d’alguns lots de platja de Formentera. Es dona la circumstància que aquestes dues empreses compten amb el mateix administrador, un empresari eivissenc que ja ha gestionat lots de gandules anteriorment a Formentera.

344 gandules i una superfície total de 2.580 m²
Els lots afectats per aquesta paralització són els 7, 34, 36 i 37, tres d’ells relatius a les platges des Arenals i el restant, a ses Illetes. En concret, els lots dels quals s’ha suspès cautelarment l’adjudicació són els pròxims als antics Flipper (de 690 m², amb 92 gandules i 46 para-sols) i quiosc La Franja (de 600 m², amb 80 gandules i 40 para-sols), a més dels situats prop de Casa Pachá (de 690 m², amb 92 gandules i 46 para-sols) i del Restaurant Juan i Andrea (de 600 m², amb 80 gandules i 40 para-sols).
Per estimar les mesures cautelars provisionalíssimes, que no requereixen audiència de la part contrària (és a dir, el tribunal no necessita escoltar la contraargumentació del Consell), el Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma ha emès un auto en què no entra en el fons de l’assumpte. En canvi, el tribunal recorda que la institució insular ha declarat vàlida l’adjudicació dels lots en litigi “sense esperar que es resolgui per aquest Jutjat la mesura cautelar sol·licitada [prèviament] amb relació a la suspensió d’aquest acte administratiu”, cosa que justifica “la urgència especial” que fonamenta les cautelars provisionalíssimes.
D’altra banda, el Consell ha preferit no manifestar-se, de moment, sobre el supòsit que comenci la temporada turística i aquestes quatre adjudicacions continuïn suspeses.

Adjudicats els altres 32 lots de gandules
Aquesta suspensió afecta quatre dels 36 lots de gandules i para-sols adjudicats pel Consell de Formentera recentment. La institució insular ha procedit a l’adjudicació d’aquests lots, subjectes al títol habilitant d’autorització atorgat per la Demarcació de Costes. Paral·lelament, l’adjudicació d’altres lots, com els dels quioscos, estan vinculats al títol de concessió i actualment resta aturada. D’aquesta manera, si no hi ha cap novetat, els quioscos continuaran gestionats pels antics explotadors, com en el darrer estiu.
Sobre aquesta aturada en el procés d’adjudicació dels quioscos, cal recordar que la sol·licitud del Consell per obtenir les concessions per aquests lots, relatives a una superfície de 857 m² de domini públic marítim terrestre, va rebre una proposta de denegació per part de la Demarcació de Costes. Aquesta negativa, que no és ferma, Costes l’argumenta assenyalant que en zones properes a on es vol establir la concessió ja existeixen instal·lacions de restauració i cafeteries que ofereixen serveis similars als dels quioscos, entre altes motius.
El Consell presentà un escrit en contra d’aquesta proposta de denegació, assenyalant que els locals de restauració pròxims a la platja no realitzen activitats semblants a les dels quioscos. Per argumentar-ho, el Consell apunta que el servei dels quioscos previstos en la nova concessió s’oferirà durant tot l’any i no només per a la temporada turística, de maig a octubre, com ocorre amb els restaurants de platja. A més a més, l’administració formenterera afirma que no es poden establir similituds entre els quioscos i els establiments que es trobin fora del domini públic marítim terrestre, com és el cas d’aquests restaurants. Segons el Consell, s’ha de considerar que les instal·lacions que no es troben dins del límit de Costes, no poden interferir respecte de la sol·licitud d’espais en règim de concessió formulada des de Formentera.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES