TOP
Una ciclista circula per Sant Francesc.

El Consell tornarà a editar les ajudes per a compra de bicicletes

El conseller de Mobilitat, Rafa González, ha informat que el pressupost de 15.000 euros de les ajudes del Consell per a la compra de bicicletes no s’ha esgotat i que, per tant, tornarà a publicar una segona partida per subvencionar noves adquisicions d’aquests vehicles sostenibles en els pròxims mesos.
Aquest matí, en una entrevista a Ràdio Illa, González ha indicat que en la primera convocatòria s’han sol·licitat 16 ajudes: 10 per bici elèctrica (300 € de subvenció) i 6 per bici convencional (100 € de subvenció).
En total, la despesa subvencionada ha estat de 3.600 € i el cost total per la compra de les 16 bicicletes de devers 20.000€.
Les adquisicions o pressupostos (també es podia obtenir l’ajuda amb un pressupost de compra) s’han fet a les dos empreses de venda de bicicletes de Formentera (Es Brolls i Formentera Cycles).

Aparcar el cotxe
L’objectiu d’aquesta iniciativa, inclosa dins el Pla de Mobilitat Sostenible de Formentera, és “que amb aquestes ajudes, ciutadans que avui dia realitzen tots els seus desplaçaments diaris en cotxe, adquireixin una bicicleta i comencin a realitzar part dels seus desplaçaments en bicicleta”, apuntà el passat desembre el conseller de Mobilitat, que espera que “amb aquestes petites passes, entre tots facem de Formentera una illa més sostenible, amb una mobilitat més neta, on aconseguim reduir les emissions de CO₂ i la contaminació acústica, a la volta que fomentam hàbits de vida més saludables”.

Requisits de la convocatòria
A aquesta primera convocatòria només s’hi han pogut acollir els residents de Formentera majors de 18 anys. Les subvencions es concediran en règim de concurrència competitiva, sent l’únic criteri d’atorgament el del moment de presentació de les corresponents sol·licituds, fins a esgotar la dotació pressupostària disponible.
Han set objecte d’aquesta ajuda les bicicletes noves urbanes, de passeig, de senderisme o de muntanya, siguin convencionals o elèctriques, adquirides en règim de propietat, a establiments comercials de Formentera.
El preu màxim de la bicicleta convencional per demanar la subvenció ha de ser de 1.000 euros sense IVA, i el de les elèctriques, de 3.000 euros sense IVA, no sent subvencionables les compres de bicicletes de preu superior a l’indicat.

Compartir

PROGRAMES