TOP
Sanz competeix en els darrers jocs en què la categoria RS:X serà olímpica.

Comencen els Jocs de Tòquio amb Mateo Sanz com a candidat a medalla

Avui a les 13 (hora espanyola) se celebra la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Tòquio, un esdeveniment que reuneix a 11.000 atletes de 205 països entre els quals hi ha un formenterer, Mateo Sanz, que competeix sota bandera suïssa en surf de vela.
Sanz, de 27 anys, repeteix participació olímpica i de nou comptarà amb el seu entrenador de tota la vida, Asier Fernández, per millorar la 14a plaça obtinguda a Rio 2016. El formenterer comença a competir en les regates que tenen lloc a Enoshima, diumenge 25 de juliol, de les 5:05 a les 8.05 hora espanyola. Dilluns també navegarà a la mateixa hora, però en els camps de regates de Kamakura, dimarts no hi haurà mànegues i dimecres es reprendrà la competició.

“Aconseguirà medalla”
El formenterer fa més d’una setmana es troba al Japó i assegura que ja s’ha acostumat al canvi d’hora i dorm seguit a les nits. Sanz ha explicat a Ràdio Illa que “fa molta calor, entre 30 i 35 graus i fregant el 100% d’humitat” tot i que per Sanz, habituat a les condicions de Formentera, això no suposarà un obstacle tan gran com pot ser-ho pels seus contrincants provinents de Polònia o el Regne Unit.
De moment, en les regates d’entrenament l’hispanosuís ha generat molt bones sensacions i ha quedat entre els 5 primers en les últimes jornades, marcades pels vents fluixos. Ara bé, el seu entrenador, Asier Fernández, assenyala que “s’està formant un tifó a l’est del Japó, ja n’hi ha un altre al sud-oest i nosaltres estem al mig”. L’exolímpic a Barcelona 92 indica que “els tifons són una bomba de rellotgeria, realment no podem saber si ens afectarà, de l’únic que estem segurs és que estem enmig d’una zona d’inestabilitat”.
El preparador, que ja acompanyà a Sanz a Rio, explica que Sanz és un regatista amb poc pes i volum que s’ha convertit “en un veritable especialista amb els vents fluixos i que també es defensa bé amb els mitjans”. Per aquest motiu, Fernández afirma que si el temps acompanya i els tifons no acaben afectant les regates, “Mateo Sanz aconseguirà medalla”.

Mateo Sanz a Tòquio.

Els millors triomfs de Sanz han set al Japó
El país del sol naixent ha set talismà al llarg de la carrera de Sanz, el 2017 obtingué la plata en el Mundial celebrat en aigües d’Enoshima i el mateix any, també en el país nipó, aconseguí el bronze en la Copa del Món. Aquest podi el millorà l’any següent, el 2018, amb una plata en una nova Copa del Món que també acollí el Japó.
Sanz, que arriba a la cita olímpica en la posició 11 del rànquing de la ISAF, explica que a Rio va “anar amb l’objectiu de passar-ho bé i viure l’experiència”. Ara, “com que han set 5 anys [per mor de la pandèmia] i no 4 de preparació” ha tengut temps de “madurar la idea de gaudir i de fer la feina”, en el sentit que vol obtenir un resultat notable. Sanz recorda que la classe en la qual competeix, RS:X, deixarà de ser olímpica: “Segurament ja no continuaré navegant en aquest nivell. Em vull acomiadar d’aquest món amb el millor resultat possible”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES