TOP
Imatge d’arxiu de la central des Ca Marí.

El Parlament aprova demanar el desmantellament de la central des Ca Marí

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat la moció presentada pel diputat de Formentera, Antonio J. Sanz (Gent x FomenteraEUIB i PSIB-PSOE), relativa a la descarbonització de les centrals tèrmiques de les Illes Balears.
La moció demana, d’una banda, instar el Govern de les Illes Balears a definir un calendari de descarbonització i desenvolupar una proposta de substitució de la Central Tèrmica des Ca Marí per una font de generació d’energia renovable. D’atra banda la moció insta a Red Eléctrica Española, GESA-ENDESA i el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic a iniciar els tràmits per al desmantellament de la central des Ca Marí.

Antonio Jesús Sanz intervé en el Ple del Parlament balear.

D’aquesta manera, Sanz ha expressat que “l’objectiu és garantir el subministrament energètic de Formentera a través d’energies renovables”. A més a més, el diputat ha afegit que “és important diversificar les solucions per no malmetre el paisatge, no podem arribar a un 100% a base de plaques fotovoltaiques”. Així, els dos punts de la moció han resultat aprovats amb 49 vots a favor i 4 abstencions.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES