TOP
Un ciutadà vota al col·legi electoral de Sant Francesc el passat 28 d’abril.

El PSOE s’imposa a Formentera i la participació puja fins al 57%

Els resultats a les eleccions generals a Formentera han anat en la línia dels resultats estatals, almenys pel que fa a la victòria dels socialistes. De fet, per primera vegada a la història de la democràcia, els socialistes han guanyat a les nou meses de la nostra illa, fins i tot a la Mola, un punt que sempre s’havia resistit a l’hegemonia del partit fundat per Pablo Iglesias. Així, el PSOE ha aconseguit amb 1180 vots, el que representa un 28,3% dels sufragis.
La segona posició és per Unides Podem, amb 940 vots i el 22,6% dels suports. El PP queda com a tercer partit més votat a la nostra illa, amb 701 sufragis, és a dir, el 16,8%. Ciutadans ha rebut 608 suports, que representen un 14,6% del total. Vox ha rebut a Formentera 332 vots, o sigui, un 7,9% dels sufragis.

El PSOE i Unides Podem encapçalen les preferències dels illencs
Pel que fa a la distribució dels vuit diputats de Balears al Congrés, el PSOE ha obtingut tres escons, Unides Podem dos i Ciutadans, PP i Vox un cada un. Fora de la representació al Congrés i tornant cap a Formentera, destacam els 227 vots de Veus Progressistes, que es queden amb un 5,4% del total de sufragis de la nostra illa.
Pel que fa a la participació dels formenterers, ha estat del 57,7%; els vots nuls han estat 53, representant l’1,26%, i els vots en blanc 44, sent un 1% del total.
D’altra banda, la socialista Patricia Abascal ha aconseguit arrabassar al popular Santi Marí la representació de Formentera i Eivissa a la cambra territorial, de manera que les pitiüses se sumen a la majoria absoluta que el PSOE ha obtingut al Senat.

Incidències amb Vox com a protagonista
A Formentera els representants de Vox van denunciar que a la tanca perimetral del col·legi electoral de Sant Francesc hi havia un llaç morat que van identificar com a símbol d’Unides Podem i que va ser retirat. En aquest sentit, cal recordar que aquesta i altres escoles de la nostra illa van penjar elements morats durant el passat Dia de la Dona com a símbol de la lluita feminista.
D’altra banda, a Eivissa, segons Diario de Ibiza, la Junta Electoral ha retirat l’acreditació d’apoderat de VOX al candidat al Senat, José Luis Sánchez Saliquet, que, pel que sembla, segons la denúncia formulada per PP i Ciutadans, havia emplenat sobres del Congrés amb paperetes de Vox en el col·legi electoral de Can Misses.

Compartir

PROGRAMES