TOP
Des de principi de temporada, a Formentera s’han revisat 14.692 embarcacions. CAIB

El servei de vigilància de la posidònia compta amb tres barques en comptes de cinc perquè no troba patrons

La manca de patrons d’embarcació a Formentera és el motiu que al·lega Eulen, empresa concessionària del servei de vigilància de la posidònia, perquè a aquestes altures de temporada, sols estiguin actives tres de les embarcacions que donen servei a la nostra illa. Cal recordar que a Formentera aquest servei hauria de disposar des del passat 1 de juny de cinc embarcacions amb els seus respectius patrons, uns recursos idèntics als que es desplegaren el 2021.

Preguntada per si Eulen haurà d’assumir alguna sanció pel fet de no comptar amb els recursos amb què s’havia compromès en guanyar la licitació, des de la conselleria balear de Medi Ambient aclareixen que “en finalitzar la temporada, es recalcularà la quantitat a abonar acordada en el contracte en funció del servei finalment prestat”.

Aquest incompliment del contracte, però, dificulta de control de les zones habituals del Parc Natural, unes zones a les quals s’hi ha d’afegir la zona de Migjorn, que any rere any va acumulant més pressió d’embarcacions i que el Govern s’havia compromès a tenir sota vigilància a partir d’aquesta mateixa temporada.

La zona de Migjorn pateix cada any més pressió d’embarcacions

 

Quant al control efectiu de les praderies de posidònia aquesta temporada, les tres barques en servei han revisat un total de 14.692 embarcacions, de les quals se n’han hagut de moure 797.
A Eivissa, on si que són operatives les quatre embarcacions de control que el contracte estipula, s’han revisat un total de 16.060 embarcacions, de les quals se n’han mogut 1.022.
Pel que fa al nombre d’actes obertes, des de la conselleria balear de Medi Ambient s’informa que aquesta dada es facilitarà a final de temporada.

Telèfon per avisar de possibles agressions a la posidònia
Cal recordar que el servei de vigilància de la posidònia té operatiu el número 617 97 51 72 per atendre a qualsevol persona que detecti una possible agressió a la posidònia. Els avisos es poden fer per telèfon o per missatge de Whatsapp, facilitant així que l’usuari denunciant hi pugui afegir fotografies o altres dades.

Compartir

Comentaris (1)

  • 4men

    Todas las escusas son buenas, verdad?Ahora la culpa de que no haya una regulación en el número de embarcaciones que tiran sus anclas en el Parque Natural de…de quién, de qué ???? Ya no nos acordamos ni lo de Parque, ni lo de Natural, no de nada…Basta de tomarnos el pelo…

Deixa una resposta

PROGRAMES