Govern: «Els centres educatius conviuen amb la pandèmia sense ser focus de contagi»

El conseller d’Educació, Martí March, i la consellera de Salut, Patrícia Gómez, han valorat la situació als centres educatius de Balears un mes després de l’inici de curs. Segons un comunicat del Govern «es pot considerar que el curs 2020/21 s’ha pogut iniciar amb normalitat». Ja que a hores d’ara «els centres educatius no són focus de contagi ni de transmissió del virus i en un mes de classes la incidència diària s’ha reduït a la meitat». A més, «els estudis de contactes estrets donen negatiu en gairebé el 80%, el que indica que els contagis es produeixen sobretot a fora dels centres educatius».
L’administració autonòmica, que setmanalment actualitza la incidència de la pandèmia als centres educatius, assenyala que els protocols que s’apliquen «estan funcionant i per tant s’han de mantenir per garantir la seguretat de professorat i alumnat». Així mateix, des del Govern també es remarca que «hi ha bona coordinació amb Salut, Educovid dóna resposta ràpida als centres (cites en 24 h i resultats PCR als contactes usualment en 48 h)». El comunicat també destaca «la sensibilització de l’alumnat i la contribució i participació de les famílies en aplicar les mesures de seguretat establertes».

Incidència poc significativa entre l’alumnat
De fet, si es tenen en compte les dades acumulades fins a 9 d’octubre, 545 alumnes han donat positiu (0,3% del total), 59 professors (0,3%), i fins ara hi ha hagut un total de 142 grups en quarantena (1,7%), dels quals la darrera setmana n’hi ha 27 d’actius. De moment no s’ha hagut de tancar cap centre educatiu.
A més la conselleria d’Educació ha anunciat que s’han incorporat 560 professors nous per a tot el curs escolar (397 a la pública i 163 a la concertada), i d’ençà que començà el curs s’han contractat 53 docents per a substitucions exprés i 63 per altres substitucions.

Ràtios
La creació de nous grups als centres escolars ha provocat una baixada important de ràtios, condició indispensable per complir els protocols sanitaris, segons el Govern. Així als centres públics de Balears les ràtios mitjanes se situen en 15 alumnes a totes les Illes. Concretament, a Formentera, on s’han creat tres grups a Infantil, 10 a Primària i dos a ESO, hi ha una ràtio mitjana de 15 alumnes per classe. Per cicles educatius, la ràtio és de 14,1 alumnes a Educació Infantil (la mitjana balear és de 14,7), de 14,8 nens a Primària (a Balears és de 15,2) i de 16,1 a ESO (a Balears és de 15,1).

About Author

Deixa una resposta

background