TOP
Àlex Mestre, , president de l’AEUEP, en una visita recent a Ràdio Illa.

Els empresaris de l’estany des Peix reivindiquen el dret a fondejar-hi amb àncora

Àlex Mestre, president de l’Associació d’Empresaris Usuaris de l’Estany des Peix (AEUEP), reivindica el dret a fondejar amb àncora en aquesta llacuna inclosa en el Parc Natural de ses Salines. El responsable d’AEUEP, que cita el PORN, el PRUG i el reglament del fondeig, fa aquestes afirmacions a Ràdio Illa arran que el Consell hagi traslladat a la Guàrdia Civil el fet que diverses embarcacions de llista sisena, de xàrter nàutic, es trobaven la passada setmana fondejades amb àncora a l’estany, presumiblement massa prop de la costa, i generant dubtes sobre si estaven envaint la zona de bany.

Zona de bany i abalisament
Sobre aquesta qüestió, Mestre assenyala que els fondejos de baix impacte autoritzats a l’estany estan instal·lats a “uns 30 o 40 metres” de distància de la riba de la platja. En canvi, subratlla que es produeix la paradoxa que la zona de bany sol·licitada pel Consell de Formentera arriba fins a uns “130 o 140 metres” de la platja, segons Mestre.
Ràdio Illa ha comprovat a través del visor del Govern que la línia que delimita l’amplada de la zona de bany sol·licitada pel Consell oscil·laria entre els 97 metres i els 150 metres de distància de la platja, en àrees pròximes a la Savina. En altres bandes, com a l’àrea sud-oest de l’estany, l’amplada de la zona de bany supera els 200 metres.
Així mateix, des d’AEUEP es pregunten sobre la legalitat dels fondejos autoritzats en aquesta franja tan pròxima a la platja i per què la zona de bany no està abalisada, atesa la destacable afluència d’embarcacions i banyistes a l’estany des Peix. Sobre aquest extrem, també qüestionen si s’estan fent complir els paràmetres de seguretat de Capitania Marítima.

D’altra banda, Mestre també comenta altres aspectes d’actualitat, com la negativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears de suspendre cautelarment el reglament de fondeig de l’estany des Peix o la proposta de sanció que han rebut dos empreses de xàrter nàutic per haver operat a l’estany des Peix.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES