TOP
Una de les barques de xàrter, prop del Centre d’Esports Nàutics.

El Consell informa la Guàrdia Civil de fondejos de llista sisena i de ‘morts’ no autoritzats a l’estany des Peix

Diverses barques de llista sisena (xàrter nàutic) han set detectades fondejant amb àncora a l’estany des Peix. Almenys hi hauria aquesta mena d’embarcacions en zones pròximes al Centre d’Esports Nàutics i també al Restaurant Florit. Aquestes barques de llista sisena, que han quedat excloses del sistema de fondeig regulat, no estan fondejades amb ‘morts’ de ciment sense autorització administrativa, com era habitual abans de l’entrada en vigor de la regulació.
Ara bé, el fet que es trobin en la franja litoral de 200 metres paral·lela a la platja, on hi ha la zona de bany (encara que a l’estany no està abalisada), ha conduït a la institució insular a informar dels fets a la Guàrdia Civil. En aquest sentit, l’oficina de comunicació de l’institut armat ha informat Ràdio Illa que el Servei Marítim de la Guàrdia Civil, que ja està operatiu i amb base a l’illa d’Eivissa, es desplaçarà fins a l’estany, inclòs en el Parc Natural de ses Salines, per supervisar el compliment de la normativa vigent en aquests fondejos a l’estany.
Segons la Guàrdia Civil, si es comprova que el fondeig no respecta la normativa, la pràctica habitual consisteix a fer un advertiment als responsables de l’embarcació, i si aquests no corregeixen la situació, es procediria a sancionar.
Paral·lelament, Ràdio Illa ha preguntat aquest matí a la conselleria balear de Medi Ambient si tenia previst impulsar alguna actuació per mitjà dels agents de Medi Ambient, amb potestat sancionadora a l’interior del Parc Natural, sense que fins ara s’hagi obtingut resposta.
El passat mes de febrer, en una entrevista a Ràdio Illa, el president de l’Associació d’Empresaris Usuaris de l’estany des Peix (AEUEP), Àlex Mestre, ja va preveure que les barques de xàrter nàutic tornarien a fondejar a l’estany i indicà que ho farien amb àncora, però, a diferència del que s’ha observat aquests dies, respectant els 200 metres de distància de la platja.

Barques fondejades amb ‘morts’
D’altra banda, Ràdio Illa també ha tengut coneixement que han aparegut altres embarcacions, en aquest cas de particulars (llista setena), que recentment han fondejat amb ‘morts’ que no compten amb cap mena d’autorització administrativa ni formen part del sistema de fondeig regulat. En aquest cas, el servei de la regulació de l’estany ha retirat alguns dels ‘morts’ detectats, tot i que només els que en aquell moment no tenien cap barca amarrada. Sobre aquest supòsit el Consell també ha indicat que ha traslladat els fets a la Guàrdia Civil.

Compartir

Comentaris (1)

  • Finselsous

    El Consell está fent el ridicul, per pataletes com aquesta heu perdut les eleccions. Les boies que heu posat tampoc respecten els 200m de la costa, voleu dir que estan en zona de bany? Trobar solucións es el que heu de fer i deixar de tocar els nassos.

Deixa una resposta

PROGRAMES