Els joves reclamen mesures eficaces per combatre els abusos en els lloguers 

Des del Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB), es reben amb preocupació les dades de l’observatori d’emancipació del Consell de la Joventut d’Espanya (CJE), unes dades que mostren que els i les joves balears han de pagar el 123% del seu sou, i un 91,8% a la resta de l’estat, per fer front a les despeses de lloguer
Així, els joves balears, que cobren una mitjana d’11.000 € anuals, es veuen obligats a fer un esforç, que des del Consell de la Joventut es defineix com a «insostenible», per a poder continuar amb el seu projecte de vida, o bé explorar vies alternatives com compartir pis.

Mesures per a afavorir l’emancipació
Des del CJIB es reclamem mesures valentes i eficaces per a combatre aquest problema. «Mesures que permetin a les nostres joventuts emancipar-se i donar continuïtat al seu projecte vital». Per a assolir-ho, reclamen una major construcció d’Habitatge de Protecció Oficial, ajudes per al lloguer jove i altres mesures que facin incidència directa als preus de l’allotjament, com la impulsió de lleis i normatives que limitin els preus de l’habitatge i aturin els processos d’especulació de l’habitatge que es produeixen a l’arxipèlag.

About Author

Comments are closed.

background