Els socorristes han atès 2.264 casos de picades de born a Formentera

El Consell de Formentera informa que la passada setmana va finalitzar la temporada de feina del servei de socorrisme que s’ha prestat entre l’1 de maig i el 31 d’octubre. Durant aquests 6 mesos, fins a 23 socorristes han fet feina per mantenir la seguretat a les platges i zones de bany de la nostra illa. El conseller de l’àrea, Josep Marí, ha agraït «el treball fet pels membres del servei de socorrisme de Formentera i ha destacat la seva professionalitat i dedicació».

12,5 picades de born per dia
Els socorristes han fet 2.753 assistències sanitàries per incidències de tota mena, des de cremades per exposició solar, fins a caigudes, rascades, cops, picades de peix aranya o punxades amb eriçó de mar, essent les assistències per picada de born les més nombroses, amb l’atenció a 2.264 usuaris, una dada que representa una mitjana de 12,5 atencions per dia durant la temporada turística.
D’altra banda, un total de 39 persones han estat rescatades en situacions de perill aquàtic, un tipus de rescat que s’acostuma a donar en situacions de bandera groga, quan el bany no és prohibit però s’ha de tenir una precaució especial. A més, 24 persones han estat evacuades a l’hospital en ambulància.
Així mateix, cal lamentar el decés d’una persona el passat mes de juliol. L’accident va tenir lloc a la platja des Cavall d’en Borràs, fora de la zona de bany, a conseqüència d’un atropellament. D’altra banda, aquesta temporada, el nombre de jornades amb bandera vermella a alguna de les platges, amb prohibició expressa de bany, ha ascendit a 46.

Platges adaptades i cardio-protegides
Recordem que les platges d’Arenals i es Pujols estan adaptades per realitzar el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El servei, que es presta de 12 a 17 hores, amb bandera verda, ha estat utilitzat enguany per un total de 36 usuaris. Així mateix, tots els posts de socorrisme han comptat amb un desfibril·lador per a atendre possibles quadres d’aturada cardiorespiratòria.

About Author

Comments are closed.

background