TOP
La posidònia s’està enretirant a ses Illetes.

Es reinicia la retirada de posidònia 

Ahir es varen reiniciar les feines de retirada de posidònia a la zona del parc natural de les Salines. S’espera que la retirada, que es duu a terme entre les 6 i les 10 h del matí per evitar molèsties als usuaris de les platges, es finalitzi al més aviat possible.

Punt d’equilibri
Des de la Conselleria de Medi Ambient es vol recordar que la posidònia és una planta molt beneficiosa per a les platges de Formentera, i que és necessari que existeixi sempre el punt d’equilibri que permeti tenir les zones de bany atractives però sense comprometre el seu ecosistema, ja que la retirada de posidònia contribueix al retrocés del litoral. Així mateix, la retirada de les fulles mortes és una feina delicada que s’ha d’executar per personal especialitzat.

Aturats per una avaria
Cal recordar que la normativa aplicable impedeix manipular la posidònia a les platges abans del 15 de maig i després del 15 de setembre, però que enguany aquesta retirada s’ha vist aturada a causa de l’avaria de la pala mecànica per operar a la platja i de la disponibilitat de camions per fer els trasllats de les fulles.

Usos tradicionals
D’altra banda, tan bon punt siguin retirades aquestes restes, l’àrea de Medi Ambient les posarà a disposició de la població de Formentera i se’n farà un repartiment de franc a aquells veïns que ho sol·licitin i que vulguin emprar-la en usos tradicionals: com a amidament en els conreus, llits per al bestiar i l’aviram o com a material aïllament als sostres de les cases pageses, entre altres.
Els interessats a fer servir la posidònia retirada us podeu adreçar a l’àrea de Medi Ambient via instància genèrica a l’OVAC, cridant al 971 32 12 10 o enviant un correu a mediambient@conselldeformentera.cat

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES