TOP
Imatge d’arxiu de l’Estació Marítima de la Savina.

Es repartiran mascaretes a l’Estació Marítima només per a usuaris de “transport col·lectiu”

Illes Balears ha rebut avui 256.000 mascaretes del Govern d’Espanya per a la seva distribució demà i dimecres entre els treballadors que hagin de desplaçar-se en transport públic per anar als seus llocs d’ocupació i sigui més complex mantenir la distància de seguretat. El repartiment s’efectuarà en els principals nodes de transport de la Comunitat Autònoma. A Formentera, segons la Delegació del Govern, han d’arribar 2.000 mascaretes i es repartiran, almenys, a l’Estació Marítima de la Savina.
Les mascaretes estaran disponibles exclusivament per a aquelles persones que s’hagin de desplaçar als seus llocs de treball amb sistemes de transport col·lectiu, on és més complicat mantenir la distància de seguretat.
A més, a Mallorca es distribuiran 202.000 mascaretes, 22.000 a Menorca i 30.000 a Eivissa.

Reforç dels controls
Aquesta mesura s’emmarca dins de l’estricta limitació de moviments vigent des de l’inici de l’estat d’alarma i està d’acord amb les prioritats i recomanacions marcades pel Ministeri de Sanitat, entre les quals es recomana l’ús de màscares per a aquells treballadors que no puguin teletreballar ni desplaçar-se en vehicle particular, amb bicicleta o a peu i hagin d’utilitzar mitjans de transport públic amb una important afluència de persones.
A més, a partir de demà, de forma paral·lela, es reforçarà la presència d’agents de les Forces i Cossos de Seguretat en les estacions de tren i d’autobús de l’arxipèlag perquè realitzin les comprovacions pertinents per garantir que els moviments siguin només els permesos pel Reial Decret 463/2020, de 14 de març, per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Compartir

PROGRAMES