TOP
Susana Labrador, Alejandra Ferrer i Miquel Àngel Coll.

Esports, xerrades, tradició i espectacles per celebrar a Formentera el Dia de les Balears

Sota el lema «la unió comença amb tu» s’han programat prop de 300 activitats a tot l’arxipèlag per commemorar el Dia de les Illes Balears, que se celebra el pròxim diumenge 1 de març.
Pel que fa a Formentera, la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha declarat que aquesta festa serveix per reforçar el que ens uneix, i ha destacat que a Formentera “s’ha organitzat un complet cartell amb activitats esportives, culturals i educatives, sense deixar de banda les nostres tradicions, com la cantada pagesa que es va celebrar el passat dissabte, o el ball pagès que amenitzarà l’acte institucional del dia de les illes el pròxim 1 de març”.

DIJOUS 27 DE FEBRER
Xerrada: ‘La qüestió autonòmica balear a la Segona República. Un projecte d’Estatut d’Autonomia per a les Pitiüses’, a càrrec de Antonio José Viñaràs, que tindrà lloc a les 20 h a la biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc.

DIVENDRES 28 DE FEBRER
Concert Dia de les Illes Balears amb Pilar Mena & Bro’s, per part de Formentera, i Ana Martí per part de Mallorca. Aquesta actuació tendrà lloc a les 20 h a la Casa del Poble de la Mola i compta amb la seva col·laboració. Cal destacar que és un concert que es fa de manera simultània a totes les illes.

DISSABTE 29 DE FEBRER
El dissabte se celebra la IX FART – FORMENTERA ALL ROUND TRAIL. Es tracta d’una cursa de 72,5 quilòmetres que recorre la costa de Formentera amb sortida i arribada al port de la Savina. Tota la informació sobre la prova es pot trobar al web www.elitechip.net on també es poden fer les inscripcions.

DIUMENGE 1 DE MARÇ
El dia de les Illes es farà l’acte institucional que comptarà amb un discurs de la presidenta Alejandra Ferrer i estarà amenitzat per la representació de les colles de ball de Formentera Es Xacoters i Es Pastorells. Així mateix es farà una degustació de productes típics de Formentera. L’acte tindrà lloc a les 12.00 h plaça de la Constitució.

DIUMENGE 8 DE MARÇ
VI Cursa Solidària per a la Dona. La cursa i caminada solidàries tenen un recorregut de 10 i 5 km XXX amb sortida i arribada a la plaça de la Constitució. La inscripció té un 10 € que van destinats a l’AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer) i inclou camiseta de regal. Les inscripcions es poden fer al Poliesportiu Antoni Blanc en l’horari habitual. Aquesta cursa està organitzada entre el Consell de Formentera, l’AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer), Espai Dones i el Grup Esportiu Espalmador.
Aquest mateix dia hi haurà una gran paella popular a partir de les 14 h a l’envelat situat al pàrquing de sa Senieta. El preu del menú serà de 10 € per adults i 5 € per nens que també aniran destinats a l’AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer).

DISSABTE 14 DE MARÇ
Pel que fa als espectacles familiars. A les 18 h a la Sala de Cultura (Cinema) es representarà “Utopía” de la companyia Clownómadas. És la història d’un pallasso que fa molts anys que viatja pel món, buscant la part més màgica de cada cosa que l’envolta. Un espectacle de clown, multidisciplinari, en el qual gaudirem de música en directe, màgia, malabars, il·lusionisme, i com a plat fort i innovador, la manipulació de fum. Aquest espectacle familiar per a totes les edats té una durada de 50 minuts i un preu de 5 € per infant, mentre que pels adults que els acompanyin l’entrada és gratuïta.

DISSABTE 21 DE MARÇ
El III Festival Folklòric Illa de Formentera tancarà les activitats del cartell de festes del dia de les Illes. El festival tendrà lloc a partir de les 12 h a la plaça de la Constitució de Sant Francesc i comptarà amb les actuacions del grup de ball Es Xacoters i el grup Es Pastorells de Formentera i com a convidats el “Grupo de Gaitas y baile de concello de abegondo” de A Coruña i el Grup Folklòric “Les Camaraes” de Vinaròs.
A més, també hi haurà presència de grups de Formentera, balladors de les colles, mostres de dansa urbana i artistes de Formentera a actes organitzats a la resta d’illes. Cal recordar que cada any, al voltant del dia 1 de març, s’organitzen activitats culturals, esportives i gastronòmiques per commemorar l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, proclamat el 1983 i renovat el 2007.

Presentació a Formentera del cartell
En la presentació a Formentera dels actes del Dia de les Balears 2020 han participat la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, la consellera de Cultura, Susana Labrador i el director general de Relacions Institucionals del Govern, Miquel Àngel Coll.

Compartir

PROGRAMES