TOP
Aquest estiu s’intensificarà la lluita contra els xàrters nàutics il·legals.

Ferrer reivindica “la necessària protecció del litoral” en la Conferència de Presidents

Ahir se celebrà a Eivissa la IV Conferència de Presidents de les Balears, amb presència dels màxims responsables de les quatre institucions insulars i la cap de l’executiu autonòmic, Francina Armengol.
En la trobada s’ha abordat el repte demogràfic, un terme que en l’àmbit estatal se sol referir al despoblament de grans àrees rurals, si bé a les Balears representa una problemàtica oposada. D’aquesta manera, la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha referit al “creixement desmesurat de la població [durant l’estiu] i els problemes que això suposa”. En aquest sentit Ferrer ha explicat que “la població d’estiu triplica la de l’hivern” i l’illa pateix problemàtiques com “les excursions d’un dia” que segons el Consell, suposen unes 4.000 persones diàries, i “que representen el 15% de la població que tenim en temporada”. Per a la presidenta, aquesta situació “té una repercussió directa sobre els nostres serveis i les necessitats de finançament d’aquests serveis”.

Decret de Transport Marítim
En el torn obert de paraula de la conferència, Ferrer ha enllaçat aquest fet amb “la necessària protecció” de la costa i ha reclamat l’aprovació del “Decret de Transport Marítim, [per] la necessitat de regular les excursions i les freqüències [dels ferris de línia]”. La formenterera també ha reivindicat que cal parlar de la “capacitat de càrrega marítima, que té una conseqüència directa damunt de la capacitat de càrrega terrestre que està definida en el nostre pla territorial”. A més, la presidenta ha recordat que “des del 2008 que reclamam la regulació dels fondejos i la protecció del nostre litoral, tant pel que fa al manteniment d’elements, com les passarel·les per a la protecció dunar, com pel que fa als efectius necessaris per garantir el control d’aquestes zones”.
Ferrer també ha volgut reivindicar “la necessitat de treballar per a la millora en els efectius de la Policia Local i que aquests, després de la seva formació, no acabin anant-se’n de manera immediata, deixant els ajuntaments sense aquests reforços”.

Compartir

PROGRAMES