TOP
Toni Colomar s’ha imposat amb un temps de 5 hores i 57 minuts. Jose Antonio Arribas

Figueiras i Büchau, segon i tercer en una Volta dominada per l’eivissenc Toni Colomar

L’eivissenc Toni Colomar s’ha imposat aquest diumenge en la 41a edició de la Volta a Formentera en surf de Vela als formenterers Àlex Figueiras i Àlex Büchau, segon i tercer respectivament.

El regatista del CN Santa Eulària ha marcat un crono de 5 hores i 57 minuts, seguit dels dos representants del Club Surf Formentera a quatre i 41 minuts respectivament en una prova que ha fet rècord de participants, amb 41 inscrits, encara que també ha fet rècord, en aquest cas per la mínima, de regatistes arribats a meta, ja que només l’han creuat cinc dels competidors.

Segons declarava Àlex Büchau en finalitzar la prova, aquesta ha estat “una de les més dures perquè les condicions meteorològiques no s’han complert del tot i hem tingut molt poc vent”.

Un dels competidors navega per sota del far de la Mola. José Antonio Arribas

 

De fet, el pas de la Volta per la Mola ha estat força complicat, ja que hi havia molta onada i vent molt fluix, cosa que ha dificultat molt la navegació.
Aquestes condicions adverses han fet que ja a la primera aturada, al quiosc Bartolo de Migjorn, sols quedessin els cinc regatistes que acabarien completant el recorregut sencer, perquè la resta de competidors s’havien retirat o havien quedat desqualificats per excedir el temps límit per a arribar al quiosc al migdia, que estava pautat en una hora i 45 minuts a partir del primer classificat.

La prova ha fet rècord de participants, amb 41 inscrits. Jose Antonio Arribas

 

Després d’un descans de dues hores, s’ha reprès la competició ja de tarda partint des des Copinar. En aquest segon tram de la Volta, el vent ha pujat una mica d’intensitat, cosa que ha permès completar la prova en poc més de dues hores, quan el recorregut matinal s’havia enfilat fins a les quatre hores.

Ferran Jurado, del CN Salou, amb un temps de 7 hores i 25 minuts, i Vicente Ferrer, del Club Surf Formentera, amb 7 hores i 56 minuts, han completat la llista de regatistes que han finalitzat la Volta d’aquest 2023.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES