TOP
Josep Costa.

Josep Costa detingut i posat en llibertat

L’eivissenc Josep Costa, exvicepresident primer del Parlament de Catalunya i exlletrat del Consell de Formentera, ha estat detingut aquest matí pels Mossos d’Esquadra per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
Costa estava citat a declarar davant d’aquest tribunal el passat 15 de setembre per la causa oberta contra la mesa del Parlament per desobediència al Tribunal Constitucional, però no s’hi va presentar i avui l’han detingut per dur-lo a declarar.

A disposició de la magistrada
Costa ha set ingressat al calabós del TSJC i després posat a disposició de la magistrada Maria Eugènia Alegret, que l’ha deixat en llibertat posteriorment.
La formació ultradretana Vox n’havia demanat la detenció perquè no es va presentar a declarar quan fou citat, juntament amb l’expresident Roger Torrent i els exmembres de la mesa Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado.

Petició d’alliberament immediat
La defensa de Costa havia presentat un escrit a la magistrada en el qual es demanava el seu alliberament immediat i l’advertia de possibles accions legals per detenció il·legal. Segons s’argumentava, no hi ha base legal per a la detenció i és una vulneració flagrant del dret fonamental a la llibertat, de la inviolabilitat parlamentària, del dret de no declarar i, en definitiva, del dret a un procés equitatiu.

Antecedents
Costa va ser citat juntament amb tres integrants més de l’anterior mesa del Parlament de Catalunya: l’actual conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, aleshores president de la cambra, i els diputats Eusebi Campdepadrós, aleshores secretari primer, i Adriana Delgado, aleshores secretària quarta.
La Fiscalia Superior de Catalunya els acusa tots quatre de desobediència al TC per haver permès, el 12 de novembre de 2019, el debat i l’aprovació de tres resolucions parlamentàries a favor de l’autodeterminació i en contra de la monarquia.
Tant Torrent com Delgado i Campdepadrós van acudir a declarar al TSJC.

En sortir dels jutjats, Costa ha avançat que es querellarà contra la magistrada Maria Eugènia Alegret per detenció il·legal.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES