TOP
Fons marins de Formentera. Carlos Wenham Martínez.

Formentera demana l’ampliació de les seves reserves marines

El diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz, ha demanat aquest dimarts a la consellera balear d’Agricultura i Pesca Mae de la Concha l’ampliació de les reserves marines de Formentera “perquè s’ha demostrat que quan l’acció humana deixa d’actuar, el medi natural es recupera, regenera i torna als seus nivells autèntics”.

Recuperació d’hàbitats marins
De la Concha li ha assegurat que el projecte d’ampliació de la reserva de Ses Bledes i Es Vedranell, als illots de Ponent, està en exposició pública. Segons la consellera, les reserves fan “un treball enorme” quant a la recuperació d’hàbitats marins i podrien estar llestes en sis mesos. També ha anunciat un Pla sectorial d’aprofitament pesquer per unificar la normativa.

Praderes de posidònia a Formentera. Carlos Wenham Martínez.

Sanz ha reconegut que les reserves dels illots de Ponent són una bona notícia, però ha demanat a la consellera també un impuls per a fer realitat una sèrie de reserves a les aigües exteriors per protegir encara més el litoral Formenterer.

Intercedir davant Madrid
Així mateix, Sanz ha reclamat a Mae de la Concha que intercedeixi davant el govern central perquè s’estableixin més reserves que no són de la competència del Govern de les Illes, ja que formen part de les anomenades ‘aigües exteriors’: la del Sec del Ram, al sud de la Mola, amb una superfície de 940 hectàrees, i la des Baix Fondo, al sud del Cap de Barbaria, amb una superfície de 6.390 hectàrees.

Compartir

Comentaris (1)

  • Finselsous

    Formentera no demana res , ho demana Antonio J. Sanz . Ja està bé de tanta reserva , on haurem de anar a pescar? A la peixeteria ?

Deixa una resposta

PROGRAMES