TOP
Videoconferència del grup de treball.

Gent per Formentera, Més per Menorca, Ara Eivissa i Més per Mallorca exigeixen mesures concretes per a la recuperació econòmica

Gent per Formentera, Més per Menorca, Ara Eivissa i Més per Mallorca han creat un grup de treball per a posar en comú «les urgències socials i econòmiques» que deriven de la crisi sanitària i respondre conjuntament a aquesta situació.
En una nota conjunta, les formacions coincideixen en «la necessitat de derogar la Llei Montoro perquè els ajuntaments i consells insulars puguin usar els seus superàvits o, si fos el cas endeutar-se per a fer front a la pandèmia, sense que aquesta despesa sigui limitada ni condicionada per l’Estat».
Reclamen així mateix cobertura i fons estatals i europeus perquè “són les administracions locals, més properes als ciutadans, les que poden donar solucions immediates”.

Un finançament municipal just
Les quatre formacions insularistes critiquen també l’infrafinançament històric de les Balears així com les mancances del sistema de finançament dels municipis. Demanen “que l’espoli fiscal, que pateixen les Illes Balears, sigui revertit i es basteixi un finançament municipal just i ajustat a les necessitats de la ciutadania”.
Per això, han exigit que es posin en marxa «mesures concretes per a garantir la recuperació econòmica i poder donar més suport que mai als col·lectius vulnerables i hem de poder garantir que els treballadors, els autònoms i les petites i mitjanes empreses puguin continuar la seva activitat.»

Repensar-nos com a societat
Des de Gent per Formentera, Més per Menorca, Ara Eivissa i Més per Mallorca es creu que “malgrat les dificultats, s’obren nous horitzons i noves oportunitats”, unes oportunitats que han de ser aprofitades per “repensar-nos com a societat i aprofitar per construir un canvi de model”. Assenyalen finalment que la creació del grup de treball permetrà l’anàlisi i proposta de fulls de ruta “perquè de tot el que patim aquestes setmanes en puguem treure esperances de futur”.

Compartir

PROGRAMES