TOP
Juanjo Costa, avui a Ràdio Illa.

Juanjo Costa (Marina de Formentera): “M’he alliberat, la pressió s’havia tornat insuportable”

Juanjo Costa, exdirector de Marina de Formentera, comenta la sortida definitiva d’aquesta empresa de la gestió de la dàrsena de Ponent del port de la Savina, que ha continuat explotant fins ahir, malgrat que el títol per fer-ho havia expirat el passat mes de maig.

Sobre les pujades de tarifes que han generat incertesa entre els usuaris d’amarratges i locals de la dàrsena, Costa subratlla que en el concurs per concedir la nova autorització d’un any prorrogable, l’Autoritat Portuària de Balears (APB) posà “tot el pes sobre el cànon” de manera que aquest procés primava l’oferta econòmica més alta. Per aquest motiu, sustenta, Marina no participà en el concurs i impugnà el plec de bases.
Així mateix, Costa ha explicat que, menys ell, tots els treballadors de Marina de Formentera passaran a fer feina per la nova empresa autoritzada, Port Med Formentera. Sobre aquest assumpte, l’exdirector declara que farà “el que hagi de fer legalment per mirar de defensar els meus interessos”.
Sobre el futur del port de la Savina i els reptes dels seus usuaris, l’exdirector de la marina esportiva afirma que “de la mateixa manera que s’ha limitat el nombre de vehicles, cal fer-ho amb les embarcacions”.

Lots de platja
D’altra banda, Costa, que defensa una de les ofertes guanyadores en la licitació de lots de platja de Formentera, exposa que, segons els seus assessors jurídics, els dos recursos contenciosos administratius presentats contra aquest concurs públic no tenen gaire recorregut i tot apunta que seran desestimats.
Així mateix, subratlla que, malgrat que encara no s’ha finalitzat el concurs, “no està obert”, i argumenta que “les empreses que han set valorades com a guanyadores tenen un informe de la comissió tècnica que les declara guanyadores (…), [això] està aprovat per Comissió de Govern i ens han traslladat a tots que presentàssim la documentació per signar el contracte i hem presentat inclús les garanties definitives”. Finalment afegeix: [Ara] “estam només esperant que ens telefonin i ens diguin, signau aquí, la concessió és vostra”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES