La Delegació del Govern assegura que els robatoris en habitatges han baixat un 50% a Formentera entre gener i novembre

Després de la reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat celebrada ahir per abordar els incendis i robatoris a la nostra illa, la Delegació del Govern emeté una nota de premsa per informar que les infraccions penals a Formentera han experimentat un descens del 18,4% en els primers 11 mesos d’enguany, respecte al mateix període de 2016.


A més, entre gener i novembre ha augmentat un 6,3% del nombre de detencions respecte a l’any anterior.
En la nota de la Delegació, on es parla que la reunió fou celebrada a la seu de l’Ajuntament, i no del Consell Insular, s’indica que els robatoris en cases han baixat un 50% respecte a l’any passat, però no es concreta la xifra de robatoris denunciats durant aquest 2017, una informació que tampoc ha estat facilitada per la Delegació del Govern malgrat les reiterades peticions de Ràdio Illa.

Accés compartit a les bases de dades policials
D’altra banda la Delegació del Govern ha evitat anunciar el desplegament de més efectius de la Guàrdia Civil a Formentera i en canvi, proposa al Consell una sèrie de mesures que tenen per objectiu «incrementar els nivells de col·laboració i coordinació entre les diferents administracions».
Així, la Delegació apunta que cal persistir en el Pla de Lluita contra Robatoris a Habitatges, que ja està actiu i també assenyala que el Consell s’ha d’adherir al conveni de col·laboració que permetria a la Policia Local de Formentera l’accés compartit a bases de dades policials, establir equips de treball i plans permanents de prevenció de delinqüència.
A més, la Delegació del Govern estatal indica que cal realitzar accions divulgatives sobre la prevenció dels robatoris en habitatges, tot i que no ha concretat en què es materialitzarà aquest anunci.

Crida a la calma de Jaume Ferrer
D’altra banda, el president del Consell, Jaume Ferrer ha manifestat que convocà la Junta Local per tal de conèixer la feina que estan duent endavant els cossos de seguretat com ara la Guàrdia Civil en els robatoris i incendis que hi ha hagut a l’illa i ha assegurat que estan fent feina cossos especialitzats per combatre’ls. Segons Ferrer, «amb les dades que han exposat es demostra que la feina s’està fent, tot i que a vegades en aquest tipus de casos els resultats tarden a arribar», i ha indicat que cal «transmetre un missatge de tranquil·litat a la població perquè confiï en la feina que estan fent els cossos de seguretat de l’estat».
A l’acte també hi han assistit part dels consellers de l’equip de Govern i els portaveus dels grups polítics, així com altres autoritats i representants de la Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil, i de la direcció general d’emergències del Govern.

About Author

Comments are closed.

background