TOP
Javi Serra.

La Junta de Compromís dona “carta blanca” per “negociar i aconseguir que el Consell torni a ser governable”

Javi Serra, conseller de Sa Unió i president de Compromís (que conforma la coalició juntament amb el PP), ha explicat que la Junta d’aquest partit hereu del GUIF es reuní ahir per donar-li “carta blanca” per “negociar i aconseguir que el Consell torni a ser governable”, en referència a l’oferta de GxF per plantejar un govern alternatiu que també inclouria el PSOE. El també exvicepresident insular ha declarat que la proposta de GxF és “lícita” tot i que arriba “bastant tard” i ha recordat que des de Sa Unió ja es va proposar una moció de censura que els dos partits de l’oposició rebutjaren. Per Serra, és moment de “seure i escoltar exactament quines són les condicions damunt la taula” i ha preferit no traçar línies vermelles. Així mateix, ha insistit en el fet que creu que “el més lògic és que Sa Unió faci la moció de censura, no només Compromís”.

PP: “No ho veuen d’allò més bé”
D’altra banda, ha assenyalat que quan “t’has presentat amb una coalició i fan una proposta només a una part [de la coalició], els altres no ho veuen d’allò més bé, naturalment”, amb relació a la reacció dels membres de Sa Unió que militen al PP i que han set exclosos per la proposta de GxF. Serra ha insistit que veu “més viable que sigui Sa Unió i no només Compromís” qui impulsi el canvi, però ha subratllat que la prioritat és que la crisi de govern finalitzi: “Que això acabi d’una vegada per totes”.
Així mateix, el també exvicepresident insular i exresponsable de les àrees d’Infraestructures i Territori del Consell ha reiterat que la possibilitat de reincorporar-se a un govern liderat per Llorenç Córdoba, tal com proposa el president, és “inviable” perquè després de sis mesos “per intentar reconduir la situació, no hi ha hagut manera d’apropar postures perquè ell sempre ha estat enrocat”.
A més, Serra ha recordat que totes les formacions polítiques del Ple (Sa Unió, GxF i PSOE) han demanat al president que dimiteixi del càrrec i ha sostingut que, si ho fes avui, demà la crisi de governabilitat del Consell estaria “solucionada”. En aquest sentit, ha argumentat que en les eleccions de maig de 2023, la ciutadania escollí 17 consellers dels quals, actualment, 16 demanen a Córdoba que abandoni el càrrec perquè ha deixat “Formentera ingovernable” amb una paralització absoluta de totes les qüestions que han de ser aprovades per Junta de Govern, com “les contractacions o les subvencions”.

Accionariat a Marina de Formentera
Finalment, Serra ha manifestat que en la seva Declaració de Béns, que és “pública i notòria”, hi ha constància que és titular d’un 22,4% de l’accionariat de Marina de Formentera. Ha admès que aquest percentatge excedeix el límit del 10% del qual, com a conseller del govern, podia ser titular “quan aquestes empreses contracten amb les administracions”. Ha exposat que per “diversos motius societaris” encara no s’ha pogut desfer d’aquestes accions, però que espera fer-ho en qüestió de “setmanes”. No obstant això, el conseller ha destacat que cada vegada que s’ha votat alguna qüestió en la qual hi hagués algun dubte sobre la seva incompatibilitat, ha preferit sortir del Ple i no participar en la votació.
Serra ha assegurat que per poder complir “estrictament” amb la llei i “poder continuar fent feina” vol desfer-se de totes les accions, no només quedar-se amb el mínim acceptat, i ha recordat que ja ha traspassat altres societats, “com una botiga”. Així mateix, ha assenyalat que és “trist” que per fer “política hagis de llevar-te el teu patrimoni. Això evita que gent que té empenta i és productiva s’hi pugui dedicar”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES