TOP
Els consellers de Sa Unió han mostrat el seu suport a José Manuel Alcaraz. 7bts

Sa Unió posa la pilota a la teulada de GxF i PSOE: “O pacten amb Córdoba, o ens donen suport en una moció de censura”

“No ens queda cap altre remei que tallar qualsevol mena de relació amb el president Córdoba”. Així es manifestava Óscar Portas, el portaveu dels vuit consellers de Sa Unió a la roda de premsa que ha fet aquesta tarda aquesta formació per valorar el cessament del fins ara vicepresident tercer i conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, una destitució que rebutgen plenament, donant tot el suport al seu company.

Dimissió o que decideixi l’oposició
Per a Sa Unió, “la millor sortida seria que el president presenti la seva dimissió”. En el cas que Córdoba no deixés el càrrec per decisió pròpia, des de la coalició PP + Compromís exposen dues opcions en les quals entren en joc els dos partits de l’oposició, Gent per Formentera i PSOE, i que passarien perquè “o bé arribin a un pacte amb en Llorenç Córdoba, o bé amb nosaltres per a presentar una moció de censura”.

Segons ha afirmat José Manuel Alcaraz, “l’oposició haurà de mullar-se i decidir si vol col·laborar en el bé de l’illa de Formentera o posar-se de perfil”, tot afegint que en el seu moment ja van demanar ajuda a GxF i PSOE per a aprovar els pressupostos perquè no sabien si el president els votaria a favor i llavors “hi varen votar en contra tot i que eren uns comptes continuistes en molts aspectes”. Així i tot, Alcaraz vol entendre que amb l’actual situació “amb el president totalment aïllat, es posaran a remar al nostre costat per a aconseguir que aquest president se’n vagi del lloc que està ocupant manifestament fora de lloc i sense la confiança dels consellers que el van votar perquè fos escollit cap de govern”, ha reblat el també president del PP de Formentera.

No a un avançament electoral
Demanat per si s’han plantejat demanar al Consell de Ministres, a través del Govern balear, un avançament de les eleccions, Alcaraz ha descartat aquesta opció: “És un procés llarguíssim i que no ens pot ajudar. Només s’ha fet una volta excepcionalment a Marbella, i fou perquè varen detenir a gairebé tota la corporació municipal, així que no”.

“Al decret de cessament, Córdoba assumeix ell les competències d’Alcaraz”
Quant a la distribució de les competències d’Alcaraz; vicepresident tercer i conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, a més de portaveu de l’equip de Govern, segons encara figura al web de la institució, després de la seva destitució, el president Córdoba és qui les adquireix, i tot i que havia anunciat la intenció de repartir-les entre la resta de consellers de Sa Unió en cas que volguessin acceptar-les, el conseller Javier Serra ha assenyalat que “de moment, no hi ha comunicació amb el president. Haurà de ser ell el que faci el pas. En tot cas, al decret que ha firmat, ho assumeix tot ell”.

Bloqueig del Consell
Per a Sa Unió, Llorenç Córdoba, amb les seves accions “ha dinamitat la nostra coalició i al mateix temps, ha humiliat la nostra institució; el Consell de Formentera. Amb les seves decisions, està bloquejant el funcionament del Consell. Cessant al conseller Alcaraz, està bloquejant tota la part econòmica, laboral i organitzativa de la institució”.

Afegeixen, a més, que “les conselleries del president: Litoral i Sector Primari, són les úniques que mostren signe de paràlisi”. Per això, s’han reiterat en la seva petició de dimissió o, en cas de no fer-se efectiva, “que els partits de l’oposició prenguin una decisió: o donar-li suport, o moció de censura”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES