La línia entre Formentera i Eivissa no compleix la llei d’Ordenació del Transport Marítim

Amb l’arribada d’octubre, la reducció dels horaris de la línia regular entre les Pitiüses ha suposat que el primer vaixell que parteix des de Formentera cap a Vila hagi estat programat a les 7 del matí. Aquests horaris incompleixen la disposició transitòria número tres de la llei d’Ordenació del Transport Marítim que fixa «una sortida primerenca des de Formentera, a les 6.00 h del matí. Amb el servei a la demanda». Recordam que anys enrera el Govern balear havia establert el funcionament d’aquests serveis especials, dotant econòmicament a les navilieres perquè el portassin a terme per mitjà d’una concessió.
La llei estableix uns serveis mínims, amb la barca de les 6 del matí inclosa, fins que s’aprovi un reglament de freqüències horàries dels serveis de transport entre Formentera i Eivissa. Cal mencionar que aquest reglament està pendent d’aprovació des de l’any 2010 i precisament la passada setmana el PSIB i Més per Mallorca, els partits que encapçalen el Govern balear, votaren en contra d’una iniciativa de la diputada Sílvia Tur perquè aquesta norma prosperàs abans que acabi la present legislatura.
A més, el fet que no hi hagi una barca a les 6 del matí dificulta a molts formenterers poder arribar a Mallorca, Barcelona o Madrid amb els primers vols del matí sense fer nit a Eivissa.

About Author

Comments are closed.

background