TOP
Hospital de Can Misses. Arxiu

La pacient de 20 anys a l’UCI no està vinculada amb el brot de Formentera

L’Àrea de Salut pitiüsa ha informat que la pacient de 20 anys provinent de Formentera segueix ingressada a l’UCI. La mateixa font ha indicat que aquesta pacient és una turista de nacionalitat espanyola i no està relacionada amb el brot laboral-domiciliari generat a Formentera a finals de juny. Segons Salut, la jove no compta amb la protecció de la vacunació, tot i que no ha especificat si no ha rebut cap dosi o només 1. La pacient fou traslladada en helicòpter fins a Can Misses el passat dissabte, en un primer moment fou ingressada a la unitat F, però quan el seu estat s’agreujà passà a la unitat de crítics.
D’altra banda, avui s’han comunicat 3 nous positius en covid a Formentera, de manera que ja són 6 el total de casos actius a l’illa. Del total d’afectats, 5 persones (inclosos els nous casos comunicats avui) presenten un quadre lleu o asimptomàtic, de manera que resten aïllades sota seguiment facultatiu.
D’ençà que començà la pandèmia s’han registrat 474 contagis de covid a l’illa. Pel que fa a les dades epidemiològiques de Formentera, la incidència acumulada a 14 dies es manté en els 100 casos per 100.000 habitants, mentre que a les Balears continua pujant i arriba a 199. La taxa de positivitat a una setmana és de l’1,5% a l’illa, mentre que la mitjana autonòmica és del 7,1%.
A Eivissa s’han detectat 9 infeccions més durant les darreres hores i el total de casos actius ascendeix a 257, d’aquests, 248 són lleus i n’hi ha 9 d’hospitalitzats: 8 a Can Misses i 1 en planta, a Can Vilàs. Dels que es troben en el centre públic, 6 són atesos en planta i 2 a l’UCI (a aquests ingressos caldria afegir la pacient de Formentera). Finalment, es compleixen cinc dies consecutius sense professionals sanitaris en aïllament.

225 dosis inoculades en un dia
Pel que fa a la vaccinació, a Formentera s’han administrat 7.905 dosis (225 més que ahir). A més, hi ha 4.994 persones que han rebut almenys un vaccí, és a dir, un 46,7% del total del col·lectiu diana, que és tota la població major de 16 anys. En el cas de Formentera, agafant de referència el padró de 2020, la població diana estaria formada per 10.350 persones, segons ha informat la conselleria balear de Salut.
D’altra banda, 3.611 persones ja han completat la pauta d’immunització (un 33,7% del total). Salut indica que en aquest grup hi ha les persones que han rebut dues dosis, les que han passat la malaltia (i per tant només els correspon una única dosi) i les que són inoculades amb la monodosi de Janssen.

Compartir

PROGRAMES