TOP
La doctora Mar Leza pronunciarà la conferència inaugural de demà.

Les abelles, protagonistes a la jornada inaugural de la Universitat de Majors

Demà divendres, a les 17 h al  Club de Jubilats i Pensionistes de Sant Francesc, s’inicia una nova edició del cicle de conferències de la Universitat Oberta per Majors, UOM, a Formentera, un cicle dirigit a persones des dels 50 anys en endavant, que tendrà lloc en diferents localitats de l’illa: Sant Francesc, Sant Ferran i el Pilar de la Mola, de cara a afavorir la participació de tothom qui hi estigui interessat.
La lliçó inaugural, titulada Agricultura Ecològica: com podem controlar les plagues i afavorir les abelles?, anirà a càrrec de la doctora Mar Leza, professora del Departament de Biologia de la Universitat de les Illes Balears.

Especialista en el món de les abelles
Mar Leza es va formar en Biologia i es va especialitzar en Entomologia Aplicada. Des de primer de carrera va fer feina al laboratori de zoologia de la Universitat de les Illes Balears.
Posteriorment, va fer la tesi sobre les abelles de la mel. Ha passat pel centre apícola més important de l’Estat, situat a Guadalajara i pel Departament d’Entomologia de la Universitat de Califòrnia, una de les més reconegudes del món.
És professora adjunta doctora des de l’any 2015 a la UIB, i des d’aleshores es dedica a controlar la vespa asiàtica per tal de poder erradicar aquesta espècie invasora. Un altre dels projectes en el que està activament involucrada és l’estudi de com la processionària de Formentera afecta diferents grups d’insectes, siguin les papallones, els escarabats o els insectes pol·linitzadors.

Nodrida representació política i acadèmica
L’acte inaugural comptarà amb la presència de la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer; la vicepresidenta primera del Consell i responsable de l’àrea de Majors, Ana Juan, i el director de la UOM, Antoni Gamundí.
La UOM a Formentera és un cicle de conferències que té lloc a diferents nuclis de l’illa entre els mesos de febrer i maig. Es pronunciaran tres conferències a Sant Francesc, tres més a Sant Ferran i una al Pilar de la Mola. Versaran sobre temes com l’emigració i l’exili a Formentera dels segles XIX-XX o la història de Formentera, però també s’hi tractaran qüestions de salut, com ara el codi secret de les malalties, i lingüístiques, com els llinatges de Formentera i la seva procedència.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES