TOP
Seu del Consell de Formentera. Arxiu.

L’informe del secretari avala el Consell i contradiu la denúncia d’UGT

El secretari del Consell de Formentera, Ángel Custodio Navarro, ha signat un informe jurídic en què conclou que la institució insular “no infringeix la legislació vigent” per haver encarregat una feina a un treballador de l’àrea de Noves Tecnologies que es troba en situació d’excedència. Per tant, aquest document ofereix unes conclusions diametralment oposades a les exposades en el recent comunicat d’UGT, que indicava que, amb aquesta pràctica, el Consell havia vulnerat la llei d’Incompatibilitats.
En canvi, Navarro, que també és professor de Dret Administratiu a la UIB, assenyala que partint de la Llei 53/1984, d’Incompatibilitats del Personal al Servei de les Administracions Públiques, “se’n deriva que aquest tipus d’incompatibilitats no vigeixen quan el personal de què es tracta no està en actiu, com és el cas”.
Sobre la feina efectuada pel treballador en excedència, el document detalla que es tractava “d’efectuar un contracte menor de serveis sobre realització de canvis de configuració en calent del sistema de xarxes i troncal de la institució” que permetria garantir “les comunicacions de cadascuna de les seus [del Consell] cap a internet, cap als serveis interns del mateix organisme públic i cap als serveis d’altres administracions com el Ministeri, CAIB, o DGT”.

Finalitzar una feina ja començada
Sobre la validesa de l’actuació del Consell, l’informe argumenta que “si es tracta d’una contractació per finalitzar una feina que precisament estava realitzant [el treballador en excedència] ja abans, en actiu (…) com a personal laboral i ell era qui millor la coneixia i l’únic responsable d’aquesta, consideram que no s’ha infringit cap regla”. El jurista afegeix que en tot cas “es podria haver pensat d’ajornar l’atorgament de l’excedència en si mateixa” però al mateix temps subratlla que “es tracta d’una qüestió on cal ponderar el dret a l’excedència i a una major flexibilitat per al personal al servei de l’Administració (…) i es constata que era una evidència que era aqueix treballador qui millor podia enllestir la finalització del treball, tot i estar excedent”.
Sobre el pagament de la factura, que ascendeix a 3.484,8 euros, IVA inclòs, Navarro indica que “feta la feina, i feta correctament, correspon el seu abonament”.

Comparació amb el cas invers
D’altra banda, i per reforçar les conclusions de l’informe, el jurista traça una analogia: “Igualment hom ha de considerar que, fins i tot, s’han atorgat compatibilitats per al personal al servei de la corporació per a feines fora de la institució a propòsit de finalitzar treballs que les esmentades persones tenien iniciats, de tal manera que en sentit equivalent, si era l’Administració la que sol·licitava la realització de la feina inclosa en la contractació susdita, de personal en excedència, hi havia un interès intern que resulta plausible de considerar”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES