TOP
Foto de grup de l’exposició ‘Baleàrics cinc anys’. CAIB.

Mar Ample, Álvaro Mendoza i Enric Riera participen en una col·lectiva a l’Arxiu del Regne de Mallorca

Les obres dels artistes residents a Formentera Mar Ample, Álvaro Mendoza i Enric Riera formen part de l’exposició ‘Baleàrics cinc anys’, que ahir al vespre fou inaugurada a l’Arxiu del Regne de Mallorca i comptà amb la presència de la presidenta del Govern balear, Francina Armengol.

Mendoza i Armengol, durant la inauguració de ‘Baleàrics cinc anys’.

 

La mostra es pot visitar fins al 4 de març i és un homenatge a les col·lectives que, des del 2018, han reunit més de 80 artistes mediterranis durant les cinc edicions de la proposta artística: ‘Baleàrics’, ‘Baleàrics músics’, ‘Els ODS dels Baleàrics‘, ‘La mar dels Baleàrics’ i ‘Baleàrics drets humans’.

‘Amagatalls secrets II’, de Mar Ample.

 

Ample ha presentat una obra de temàtica marina i tècnica mixta titulada ‘Amagatalls secrets II’. En aquest treball, de 23 x 23 cm, la valenciana ha portat a terme un collage sobre gofrat de paper realitzat amb base a un ‘esquelet’ de figa de pic. Mendoza ha aportat un acrílic sobre llenç de 40 x 40 cm en què s’intueix l’església de Sant Francesc.

‘Sense títol’, d’Álvaro Mendoza.

 

El formenterer d’origen colombià inscriu la seva creació en la tradició de l’expressionisme abstracte i assenyala que el quadre convida a la trobada amb el fet espiritual, representant la calma envoltada de forces en constant moviment. Finalment, Riera exposa un acrílic sobre tela, de 50 x 40 cm.

‘Sense títol’, d’Enric Riera.

 

Tots els artistes participants a ‘Baleàrics cinc anys’, una exposició comissariada per Antoni Torres, han creat una obra de petit format, que conforma un conjunt eclèctic i divers de diferents estils i tècniques artístics, amb un total de 48 peces.
A més a més, a la mostra s’hi han exposat 40 caixes fetes pels artistes, amb un dibuix original, a la venda per un donatiu de 100 euros a Projecte Home o a la Fundació Vicente Ferrer.
El programa de Baleàrics s’ha impulsat amb el suport del Govern balear i la naviliera Baleària, a més de la col·laboració de diversos ajuntaments del País Valencià i de les Illes.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES