Marc Leifheit guanya el X Trofeu de Ciclisme en ruta Illa de Formentera

L’eivissenc Marc Leifheit, de l’equip Construcciones Ibiza S.XXI-Exclusivas Miró, s’ha imposat aquest dissabte en la primera categoria de la desena edició del Trofeu de Ciclisme en Ruta Illa de Formentera, valedor per a la Challenge Balear de Carretera Interilles. La prova, organitzada pel Grup Esportiu Espalmador, ha sumat un traçat d’uns 80 quilòmetres amb sortida i arribada al Pilar de la Mola.
Després d’una sortida neutralitzada en el descens as Caló, s’han obert les hostilitats en l’escamot balear. Completades les dues primeres voltes al circuit entre Sant Ferran, és Pujols i la Savina, un trio format per Leifheit, Juan Ramón ‘Pilot’ i Pep Cardona ha aconseguit guanyar distàncies amb el grup principal quan encara quedaven tres girs al traçat.

Els tres ciclistes s’han entès i han aconseguit arribar a l’ascensió final en grup. Juan ‘Pilot’ ha tirat del tercet fins a la meitat del port i únicament Leifheit ha pogut aguantar-li el ritme per a arribar sol a la línia de meta. L’escamot ha engolit als escapats, i el campió pitiús de ruta, Vicent Roig s’ha imposat per a aconseguir la segona plaça. Així i tot, Pep Cardona ha fet un darrer esforç i ha aconseguit batre l’esprint a David Legget en la lluita pel tercer lloc.

Quant a les competicions en categoria femenina i cadets, en dones ha resultat guanyadora Carolina D’Amico, seguida en segona posició per Lorena Feixas i el tercer llot ha set per Virginia Torres. En cadets, el primer classificat ha estat Jaume Muñoz, segon Marc Torres i ha tancat el podi Gonzalo Torres.

Valoració «molt positiva»
Des de l’organització s’ha fet una valoració molt positiva del devenir de la prova, que enguany ha experimentat un augment de participants, i s’ha agraït la col·laboració del voluntariat, la policia, els serveis d’ambulància i la conselleria insular de Mobilitat en la seva implicació en la cursa així com la paciència dels conductors que han patit els talls intermitents de vies que s’han fet per garantir la seguretat i el bon funcionament de la competició.
Quant a incidències, cal lamentar una caiguda que s’ha produït en la primera carrera i que ha suposat que un corredor es trenqués la clavícula.

About Author

Comments are closed.

background