TOP
Presentació de la campanya. Foto: CIF

Més de 1.200 escolars participen en la campanya ‘L’esport ens fa iguals’

El Consell ha presentat avui la campanya ‘L’esport ens fa iguals’ dins del programa ‘Posam Valors a l’Esport’ que s’està desenvolupant a Formentera durant aquest curs escolar. Aquesta formació entre els escolars en un primer moment s’està duent a terme als col·legis i l’institut Marc Ferrer i ja ha arribat a més de 1.200 escolars de l’illa.
L’objectiu fonamental d’aquest programa és treballar en la igualtat des d’una perspectiva esportiva i també altres aspectes, com ara la resolució de conflictes, la frustració o la motivació, que a través de l’esport es posen en relleu. Les accions formatives tenen un caràcter pràctic i participatiu entre els assistents.

Gran demanda entre els centres educatius
La presidenta del Consell, Ana Juan, ha assenyalat en la presentació que “amb aquest programa treballam la igualtat des d’una perspectiva esportiva i educativa, una manera que consideram molt encertada per difondre el missatge i per construir una societat de futur més igualitària en tots els sentits”. Juan ha destacat la col·laboració de l’àrea d’Igualtat, que s’encarregarà de diferents tallers en aquest projecte, i ha felicitat l’àrea d’Esports “per la feina que estan desenvolupant posant el focus en la promoció i els valors de l’esport”.

Per la seva banda, la consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha destacat que el programa va començar al mes d’octubre i que està tenint “molta demanda entre els col·legis i l’institut, que ens han sol·licitat tallers sobre igualtat, sobre com afrontar la frustració i la resolució de conflictes; en total, de moment, hem fet prop de cinquanta tallers i encara n’estam tancant uns altres de cara al trimestre vinent”. Ferrer ha assegurat que “la nostra tasca és treballar per la promoció de l’esport i creim que amb aquestes accions podem ajudar a millorar-lo”. A més, el programa té previst celebrar tallers dirigits de manera específica a clubs esportius, esportistes, entrenadors i pares i mares.

Material audiovisual
Per ajudar a la difusió, l’àrea d’Esports ha preparat material audiovisual, amb un primer vídeo elaborat per Alfredo Montero que té com a protagonistes joves esportistes de l’illa. També s’ha elaborat cartelleria específica que, juntament amb el vídeo, es distribuiran per les xarxes socials i altres canals de difusió. El programa ‘Posam Valors a l’Esport’ està subvencionat amb 12.000 euros per la direcció general d’Esports del Govern balear.

Compartir

PROGRAMES