TOP
Concentració d’un minut de silenci per la “mort del model dels quioscs de Formentera”. JR

Multitudinari silenci per “la mort del quiosc tradicional”

Centenars de persones han omplert la plaça de la Constitució aquesta tarda per participar en el minut de silenci “per la mort del model tradicional dels quioscs de la nostra illa”, convocat per l’Associació de Concessionaris de Platja de Formentera. Entre la multitud es distingien cartells amb lemes com “Formentera no es ven”, “Formentera paraíso vendido” o “Salveu l’ànima de Formentera”.
Els antics gestors dels quioscos de platja, que avui han declinat fer declaracions, han set el centre de totes les mirades i des de les portes de la seu del Consell han rebut l’escalf dels vesins de l’illa abans de sol·licitar el minut de silenci, que s’ha complert escrupolosament. Alguns dels concentrats simplement han fet acte de presència, però altres s’han atracat als quiosquers per fer-los arribar la seva solidaritat arran que l’adjudicació provisional de sis dels vuit quioscos del litoral hagi exclòs als anteriors gestors.

Concentrats amb un cartell reivindicatiu.

En Joan ha explicat a Ràdio Illa que venia a la plaça “per si podem animar els polítics a revertir aquesta situació, perquè estic seguríssim que no era la seva intenció, però l’han cagat ben cagada”. En Bartomeu ha declarat que ha anat a la plaça “a donar suport als quiosquers” i ha agregat: “No estic d’acord amb el que s’ha fet, les bases no s’han lluitat a prou, és una vergonya, hem de lluitar més per la gent de Formentera”. N’Erik, vetarà resident estranger que fa dècades que viu a l’illa, ha contat que ha vengut a l’acte “per protestar, per manifestar-me perquè a poc a poc estan venent l’ànima de l’illa, que cada vegada perd més la seva personalitat”. Na Maria ha assenyalat, en referència a l’adjudicació provisional, que “aquesta decisió presa no és la correcta, ens hem de manifestar i hem d’aconseguir que els quioscos siguin el que eren abans”, mentre que na Lina ha fet referència a les recents entrevistes de Ràdio Illa: “He escoltat n’Isidor [Torres], he escoltat en Paco [Herráiz] i em pareix hipòcrita que hi hagi certa gent a la plaça avui”, en referència a la presència de representants polítics a l’acte.
Tot i que en un segon terme, lluny de l’epicentre de les mirades, uns prop de la porta de l’església i els altres al costat de la botiga de roba Costa, hi havia els representants de dos de les tres formacions polítiques del Ple, Sa Unió i Gent per Formentera.

GxF i Sa Unió
Susana Labrador, secretària general de GxF ha declarat: “No estem aquí per protestar, estem aquí per donar la cara, demanar disculpes i entendre la indignació de la ciutadania de Formentera. No volem posar en dubte ni el concurs, ni la institució, ni els tècnics” i ha afegit que “hi ha unes lleis que marquen una uniformitat a Europa i a Espanya i des de GxF sempre hem defensat les particularitats i necessitats de Formentera i que això s’havia de traduir amb lleis que ho tenguin en compte”. Labrador ha conclòs: “Si les lleis ens ho haguessin permès, el concurs seria diferent de com ha set, i defensem que és el millor concurs que s’ha pogut fer”.

Membres de GxF a la concentració.

Llorenç Córdoba, portaveu de Sa Unió, ha afirmat: “Hem vengut per recolzar aquest minut de silenci, que no és només pels quioscos, sinó pel futur de Formentera i el model turístic i econòmic de l’illa. Ha set una reunió multitudinària que demostra què és el que vol realment el poble de Formentera”.

Membres de Sa Unió a la concentració.

A la concentració, que havia set sol·licitada dins el termini i en la forma escaient a l’autoritat competent, també hi han assistit agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local, que no han hagut d’intervenir.

Compartir

Comentaris (1)

  • Finselsous

    Ens hem venut l’illa i ara plorem perquè ja no és nostra. Patètic

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES