TOP
Un quiosc de la costa de Migjorn. Foto: 7bts.

GxF, sobre els quioscos: “No ens resignem a acceptar la substitució de la Formentera que coneixem”

Gent per Formentera ha enviat un comunicat en què exposa que “el resultat de la licitació dels quioscs de platja està deixant fora famílies i projectes que han treballat molt i de manera exemplar per al turisme, la sostenibilitat i la bona imatge de Formentera”. La nota afegeix que “aquesta situació està generant un enorme sentiment d’indignació i decepció entre la població, que l’organització GxF entén”.
Per la formació insularista, “defensar el model social, econòmic i turístic propi de Formentera és la raó de l’existència de GxF”. El comunicat agrega: “Ens neguem a acceptar que, en nom d’una llei que no té en compte les particularitats i necessitats de la nostra illa, ens hàgim de resignar a contemplar la substitució de la Formentera que coneixem. La nostra proposta i la nostra obligació és treballar aquest marc legal per crear solucions adaptades a la realitat de l’illa”.
Així mateix, el partit indica que “tot i que la conselleria de Medi Ambient, responsable de la gestió de platges i litoral, no és una àrea de responsabilitat de GxF a l’actual legislatura, formam un únic equip de govern. Per aquest motiu, des de GxF demanem disculpes perquè, fins al moment, no s’han trobat les solucions”.
Finalment la nota fa referència a l’acte convocat per demà, a la plaça de Sant Francesc, en què es farà un minut de silenci per la mort del model tradicional dels quioscs de la nostra illa: “Des de la convicció que és més necessari treballar i continuar treballant conjuntament per un model propi d’illa, GxF assistirem a la concentració programada per dijous a la tarda”.

Compartir

Comentaris (3)

  • Finselsous

    Estimats de GxF… heu estat governant un munt d’anys, el desastre de model D’illa que tenim no és de fa cuatre dies. Com podeu tenir els collons de anar al minut de silenci? Sou uns cracks del doble joc. La culpa es dels enfavats del PSOE, oi?

  • Pep

    Bon dia, soc en Pep d’en Celestino, no m’amago baix cap pseudònim. He set membre actiu de GxF, ara ja fa anys i anys que no en soc i aquí opino a nivell personal. Si senyor, GxF ha estat governant molts anys perque el poble de Formentera així ho ha anat decidint i els ha anat alegint per tal que siguin els seus representants. Quan GxF va arribar al govern el 2007 es va trobar un model de chiringuitos que 3 d’ells eren uns autèntics beach clubs amb festes de més de 1000 persones. Va actuar amb fermesa per tal de recuperar el model de chiringuitos tradicional, va clausurar aquestos chiringuitos i es va recuperar el model tradicional. Tot amb un alt cost, dos membres de GXF van tenir que afrontar persecució judial per part d’un dels propietaris pero va valer la pena, es va recuperar el model tradicional. Aquestos membres van ser el President i la Consellera de Medi Ambien. En aquells moment els que ara han estat els primers en apuntar-se al minut de silenci llavors no van parar de denunciar als mitjas que amb aquella actuació de fermesa per recuperar el model tradicional espantariem el turisme que llavors venia a Formentera i se n’anirien tots cap a Mikonos. Ho recordo perfectament. A vegades cal fer memòria. Si, GXF pot anar a aquest minut de silenci amb el cap ben alt. Va pagar un alt preu per recuperar el model de chirinquitos tradicional. Y el PSOE hi tindria que anar també, i Compromís hi va i el PP també. Es un minut de silenci per obrir un debat, no és l’ultim clau al ataut d’un model turístic com he escoltat, és un clau més. Si els concessionaris haguessin estat propietaris i haguessin cobrat millers d’euros al any per llogar-ho com passa amb els que són propietaris i molt licitament han llogat els seus establiments als nous inversors que arriben a Formentera, no se n’estaria parlant, però benvingut sigui aquesta polèmica per obrir un debat sobre el que està passant i si realment hi ha voluntat de TOTS de canviar-lo/revertir-lo, això es també una qüestió a tenir en consideració. Avui, després del minut de silenci, darien un gran exemple als ciutatans de Formentera si Compromís, PP, GxF i PSOE entressin junts al consell i comencessin a treballar plegats. Demostrem que realment som singulars i diferents a la resta.

  • Finselsous

    El responsable del pleg administratiu ha estat el conseller de hisenda i contratacio, Bartomeu Escandell de GxF . No entenc de que protesten ara els de GxF

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES