TOP
L’aposta per la bicicleta és uns dels objectius principals de la mobilitat a Formentera. JR

Noves ajudes per adquisició de bicicletes o per convertir-les en elèctriques

La presidenta del Consell, Ana Juan i el conseller de Mobilitat, Rafael González, han fet una visita a l’exhibició de bicicletes convencionals i elèctriques que es fa durant aquesta Setmana de la Mobilitat Sostenible a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.
La presidenta ha mostrat la seva satisfacció per les accions que des del Consell de Formentera s’estan impulsant per incrementar l’ús de la bicicleta, un dels mitjans més sostenibles i que millor s’adapten a les característiques de l’illa. “L’aposta per la bicicleta és uns dels objectius principals de la mobilitat a l’illa i hem de continuar treballant en el seu impuls i també en la conscienciació entre la ciutadania que ens he de moure d’una manera més sostenible i saludable i això també implica agafar menys el cotxe”.

Noves ajudes
Per continuar amb aquest impuls, han presentat les noves ajudes que el Consell atorga per adquirir bicicletes o convertir-les en elèctriques. Se subvencionaran 100 euros per convertir en elèctrica una bicicleta convencional, 150 € per comprar una bicicleta convencional, 250 euros per comprar una bicicleta convencional i convertir-la en elèctrica i 450 euros per comprar una bicicleta elèctrica. Les ajudes es poden demanar a l’OAC i l’OVAC fins a esgotar el pressupost que és d’11.400 euros.

Rafael González ha explicat que “després a la bona acollida de la primera convocatòria de subvencions, que es va treure el passat mes de desembre, i amb la qual 17 residents de la nostra illa varen adquirir noves bicicletes, ara hem tret una nova subvenció per continuar potenciant la mobilitat sostenible. Com a novetats, davant l’alçada de preus s’ha augmentat un 50% l’import de les ajudes existents, s’han creat dues noves línies d’ajudes per incloure la conversió elèctrica de bicicletes convencionals, ja que així ens ho havíem proposat particulars i des del sector, així mateix, s’ha incrementat l’edat dels beneficiaris d’11 a 18 anys, perquè a partir d’aquesta edat és quan molts joves comencen a moure’s de manera autònoma per l’illa i esperem ajudar-los a fer que ho facin en bicicleta”.

Setmana Europea de la mobilitat a Formentera
Exhibició de bicicletes convencionals i elèctriques
Entre avui i dijous, de 10 h a 13 h a la plaça de Sant Francesc, els dos establiments de Formentera especialitzats en venda de bicicletes fan una exhibició de bicicletes convencionals i elèctriques. Els residents poden provar-les i si els agraden, se’ls informarà sobre les ajudes del Consell per adquirir-les. També hi ha accessoris de bicicletes, com ara casc, llums i armilla, entre d’altres.

Revisió i posada a punt de bicicletes gratuïtes per a residents
Entre avui i dijous s’ofereix la revisió i posada a punt de bicicletes de franc per a residents. De 8 h a 19 h, al Taller Es Brolls Formentera, carretera de la Savina, km 2. I de 16 h a 20 h, al Taller Formentera Cycles, carrer Guillem de Montgrí, 35, Sant Ferran.

Els residents poden portar la seva bicicleta a aquests tallers i un expert els la posarà a punt. S’ha de presentar DNI i certificat de residència (millor en el mòbil, sense paper). Aquest és un servei bàsic de revisió de cadena, rodes i frens.

Compartir

Comentaris (1)

  • Pedro Galli

    Hablar fuerte y claro sobre el 1,5 Billón de euros de deuda, de los más de 3.000 millones mensuales sólo en intereses sobre deuda, del 120% de deuda sobre PIB, del 40% de desempleo juvenil, del 16% real de desempleo, de los más de 2.000 millones de pérdida de 220 empresas estatalizadas, … de eso no te hablan en una carpa en la plaza ..

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES