Omar Juan dimiteix com a president de Compromís

El conseller i portaveu al Ple de Compromís amb Formentera, Omar Juan, presentà el passat 5 d’octubre la seva dimissió com a president d’aquest partit de l’oposició. Juan ha explicat a Ràdio Illa que renuncia el càrrec «per assumir nous reptes personals» i per la seva «situació familiar». El ja expresident de la formació assegura que seguirà militant a Compromís però no té intenció d’aparèixer a la llista electoral dels comicis al Consell Insular de Formentera, del pròxim 26 de maig.

Respecte a la seva continuïtat com a conseller al Ple de la institució insular, Juan ha indicat que «queda a disposició» d’allò que li «demani la nova Junta Directiva» de Compromís. En aquest sentit, la secretària general de Compromís, Cristina Costa, ha anunciat que la setmana vinent (dimecres o dijous) s’invitarà a la quarantena de militants del partit a participar en una assemblea general cridada a escollir la persona que ocuparà la nova presidència i liderarà la nova Junta, així com altres aspectes determinants de cara a les eleccions al Consell de Formentera.

Estudiar possibles pactes preelectorals
Costa assenyala que aquesta assemblea ha de servir per concretar «la línia electoral que seguirà Compromís» i decidir sobre la possibilitat de tancar pactes preelectorals. Sobre aquest assumpte, Costa ha declarat a Ràdio Illa que ha tengut contactes amb altres formacions: «Ens és igual anar [a les eleccions]tots sols o amb algun partit» -i ha afegit- «hem tengut diverses propostes, algunes ja les hem rebutjat», sense concretar de quins partits es tractaria.
Compromís compta actualment amb dos consellers al Ple del Consell Insular i en la darrera cita electoral obtingué 460 vots, és a dir, que va aconseguir el 12,6% del total de sufragis.

About Author

Comments are closed.

background