TOP
Rafa González i Alejandra Ferrer. Fotomuntatge.

Rafa González i Alejandra Ferrer, els millors consellers de GxF en l’enquesta rècord de Ràdio Illa

El titular de Mobilitat i Territori, Rafa González, i la consellera de Turisme i presidenta durant el primer tram de la legislatura, Alejandra Ferrer, han set els membres més ben valorats pels 1.422 participants en l’enquesta de Ràdio Illa, que havien de triar entre dos dels sis representants de Gent per Formentera en el Ple insular. Cal destacar que aquesta enquesta ha superat amb escreix totes les d’enguany, en què la participació màxima la va registrar la consulta anterior, amb 308 usuaris.
González, que durant la present legislatura ha desenvolupat el projecte Formentera.eco, de limitació de vehicles, i altres mesures que perseguien reduir la saturació i pacificar el trànsit, també s’ha ocupat d’una conselleria sempre espinosa com la d’Urbanisme. González, actual número 2 de la llista de GxF, ha set el més votat, amb el 25% dels suports. Amb idèntic percentatge, però amb quatre vots menys hi ha l’expresidenta i candidata a la presidència, Alejandra Ferrer, qui a més de reeditar la responsabilitat en Turisme, ha liderat la institució insular durant el període de la pandèmia i ha assumit la cartera d’Educació arran de la dimissió de Susana Labrador, el passat febrer.
Per darrere de Ferrer i González, amb el 21% dels suports hi ha Vanessa Parellada, consellera de Joventut, Participació, Noves Tecnologies i, en el primer tram de legislatura, responsable d’Igualtat i LGTBI. Parellada, qui no repeteix en llistes, en els darrers mesos també ha agafat el relleu de Labrador al capdavant de la conselleria de Cultura. La consellera ha impulsat, entre altres actuacions, l’aprovació del primer Pla d’Igualtat LGTBI de les Balears i la creació, per part de Telefónica, d’un pla integral per a la retirada de cablejat aeri del qual se n’ha derivat la millora al carrer Àngela Ferrer de la Mola.
A una distància considerable, més de 250 vots, es troben la resta de consellers de GxF. En quarta posició, i amb el 10% dels vots, apareix Josep Marí, qui s’ha estrenat en política en la present legislatura i s’ha encarregat d’Infraestructures, Interior i Medi Rural, des d’on ha coordinat les reformes as Pujols o l’increment i professionalització de la dotació del cos de Bombers, a més de l’adjudicació del trull d’oli, entre altres actuacions. També amb el 10% dels suports, però amb 9 vots menys, hi ha Susana Labrador, qui ha set consellera de Cultura i Educació fins al passat febrer, quan dimití per problemes de salut. Cal destacar que en la present legislatura ha liderat la creació del menjador escolar de Sant Ferran així com l’obertura del Centre Cultural de la mateixa localitat, ubicat a l’antiga escola. Amb el 9% dels suports hi ha Bartomeu Escandell, titular d’Hisenda i Economia i l’únic dels consellers del Ple que ha exercit en totes les legislatures de la història del Consell de Formentera i que si bé consta en l’actual llista, ho fa en el darrer lloc de manera simbòlica.
Des d’aquest matí ja està oberta la participació en la nova enquesta de Ràdio Illa, en què la ciutadania pot escollir els temes que consideri decisius en la present campanya electoral.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES